Pemilik Moto Z2 Force melaporkan isu pengelupasan skrin ShatterShield

Salah satu ciri utama Moto Z2 Force ialah paparan ShatterShield. Inilah yang memberikannya nama “Force”. Ia sepatutnya hampir tidak boleh dihancurkan, tetapi sesetengah pengguna melaporkan sebaliknya. Beberapa bulan lalu orang ramai melaporkan calar yang teruk. Kini, lapisan atas paparan benar-benar terkelupas.

Lapisan atas paparan ShatterShield pada asasnya ialah pelindung skrin kekal terbina dalam. “Kekal” ialah kata kunci di sini. Ia bukan bermaksud untuk dialih keluar, tetapi sesetengah pengguna menyedari ia muncul di sekitar tepi dan butang rumah. Mengalih keluar lapisan ini boleh menyebabkan kerosakan pada paparan dan menjadikannya tidak boleh digunakan.

Menurut beberapa pengguna, Motorola mahu mengenakan bayaran $50 untuk pembaikan walaupun mengakui bahawa ini adalah kecacatan yang diketahui. Pentadbir di forum pengguna juga telah bercakap tentang penggantian dengan bayaran. Situasi itu menyebabkan ramai pemilik Moto Z2 Force dibiarkan kering. Mudah-mudahan, Motorola/Lenovo boleh mendapatkan penyelesaian yang lebih baik untuk masalah ini.

[via piunikaweb]

| | |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *