Pemandu bas dan dua penumpang cedera dalam kemalangan membabitkan tiga bas di Upper Paya Lebar, Singapura News & Top Stories

SINGAPURA – Seorang pemandu bas berusia 60 tahun dan dua penumpang cedera dalam kemalangan membabitkan tiga bas pada Ahad (17 Okt).

Polis dan Angkatan Pertahanan Awam Singapura dipanggil untuk kejadian itu di sebuah perhentian bas di Upper Paya Lebar Road, berhampiran Blok 160 Hougang Street 11, kira-kira jam 7.25 pagi.

Pemandu bas dan penumpang lelaki berusia 72 tahun dalam keadaan sedar ketika mereka dibawa ke Hospital Besar Sengkang.

Naib presiden komunikasi korporat SBS Transits, Tammy Tan memberitahu The Straits Times bahawa salah satu bas perkhidmatan 113nya terlibat dalam perlanggaran rantai dengan bas service24 dan bas servis 76.

Cik Tan berkata pemandu bas 113 dan seorang penumpang bas 24 menerima rawatan pesakit luar di hospital.

Seorang penumpang bas 113 telah dirawat oleh paramedik di tempat kejadian dan beredar tidak lama kemudian.

“Kami telah berhubung dengan kedua-dua penumpang untuk melanjutkan penjagaan dan keprihatinan kami serta membantu sebaik mungkin,” tambah Cik Tan.

“Kami memohon maaf kepada penumpang dan pemandu yang terjejas atas kesusahan dan kesulitan yang berlaku, dan pada masa ini membantu polis dalam siasatannya.”

Dalam video yang disiarkan di laman Facebook Komuniti Pemandu Bas Singapura, tiga bas kosong SBS Transit boleh dilihat berlanggar antara satu sama lain di perhentian bas. Cermin sisi kelihatan di atas tanah di sebelah bas terakhir.

Polis sedang menyiasat kemalangan itu.

Kami telah mengalami beberapa masalah dengan log masuk pelanggan dan memohon maaf atas kesulitan yang berlaku. Sehingga kami menyelesaikan isu tersebut, pelanggan tidak perlu log masuk untuk mengakses artikel ST Digital. Tetapi log masuk masih diperlukan untuk PDF kami.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *