Pelan hala tuju kemas kini Sony Xperia 1 III akan membuat ramai pelanggan marah

Mengenai kemas kini Android, kami menjangkakan bahawa kebanyakan pengeluar akan memberikan sekurang-kurangnya dua kemas kini utama dan kemas kini keselamatan bernilai 2-3 tahun, tetapi Sony tidak akan menggunakan laluan itu. Menurut laporan dari DroidApp.nl, Sony mungkin hanya memberikan telefon pintar perdana Xperia 1 III yang baharu satu kemas kini utama.

Jadi apa maksudnya? Memandangkan Android 12 masih belum dikeluarkan, kami hanya boleh bayangkan bahawa jika laporan ini benar, Xperia 1 III akan dikemas kini kepada Android 12 lewat tahun ini dan Sony akan menghentikannya pada kemas kini. Mereka, sudah tentu, akan memberikan kemas kini keselamatan pengguna, tetapi walaupun itu dikatakan bernilai dua tahun.

Tidak jelas mengapa Sony hanya mengganggu satu kemas kini Android utama. Telefon ini pastinya mempunyai kualiti perdana tetapi Sony tidak menganggapnya sedemikian. Untuk telefon berharga lebih $1,200, nampaknya Sony akan menjejas ramai pelanggan. Syarikat itu belum lagi mengulas secara rasmi mengenai jadual kemas kini mereka, jadi ada kemungkinan laporan itu salah, jadi kami hanya perlu menunggu dan melihat.

Sony tidak bersendirian dalam memotong kemas kini Android pendek walaupun. OnePlus menandai ramai peminat dan pelanggan dengan telefon Nordnya apabila mereka mengumumkan bahawa beberapa telefon dalam barisan itu juga hanya akan menerima satu kemas kini utama.

Sumber: Komuniti Android

| | |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *