Pelajar Sota dan pesakit distrofi otot meraikan persahabatan mereka dalam Konsert Maya Sunburst, Berita Komuniti & Cerita Teratas

SINGAPURA – Persahabatan yang terjalin antara pelajar Sekolah Seni (Sota) dan ahli Persatuan Distrofi Otot Singapura (MDAS) menjadi latar belakang konsert tahunan.

Dalam tempoh lima tahun yang lalu, kedua-dua kumpulan telah berkumpul untuk membuat persembahan dan mengumpul wang untuk MDAS dan Dana Wakaf Sota.

Tema konsert tahun ini ialah #goodvibes, perayaan kehidupan yang disentuh oleh Konsert Maya Sunburst 2021: The Business Times – Rancangan Pengumpulan Dana CapitaLand.

Pertunjukan mengumpul dana tahunan, yang dianjurkan oleh The Business Times (BT) dan ditaja oleh CapitaLand, bertujuan untuk mengumpul $230,000 tahun ini.

Editor BT Wong Wei Kong berkata: “Golongan muda memerlukan galakan dan mengetahui bahawa mereka boleh bergantung kepada rakan dan keluarga untuk sokongan emosi, untuk seseorang datang bersama dan mengatakan bahawa mereka sedang mengembara bersama mereka.

“Sunburst meraikan anugerah persahabatan yang baik dan bagaimana ikatan tersebut merupakan sumber kegembiraan dan kekuatan.”

Disiarkan sebagai siri webisod tiga bahagian di saluran YouTube Sota setiap Jumaat jam 8 malam, konsert itu menampilkan tujuh ahli MDAS dan seorang alumni Sota mempersembahkan lagu tema yang menyentuh hati, Step Into The Future.

Ia digubah oleh Evan Joel De Silva, pelajar muzik Tahun 3 Sota, dengan lirik oleh pelajar seni sastera Tahun 3 – Genato Sofia Gabrielle Gonzales dan Lauren Chen Qian Hui.

Webisode pertama telah disiarkan pada 15 Okt. Penonton mungkin menonton episod kedua pada 22 Okt dan episod akhir pada 29 Okt.

Disebabkan langkah pengurusan selamat Covid-19, acara itu diadakan secara maya untuk tahun kedua berturut-turut.

Pengamal teater Jeremiah Choy, yang merupakan pengarah kreatif Sunburst 2021, berkata dia diilhamkan oleh hubungan yang terbentuk sepanjang empat lelaran terakhir Sunburst.

Dia menambah: “Saya sedang mencari untuk mengetahui bagaimana kita boleh Melangkah Ke Masa Depan bersama-sama, mengikut lagu tema. Bukan hanya penghibur, tetapi semua yang menjadi sebahagian daripadanya – penganjur, penaja, penyokong dan sukarelawan juga .”

Diilhamkan oleh idea menjalin persahabatan baharu, pelajar seni visual Sota’sYear 4 Natasha Ngand MDAS ahli Muhammad Saifudeen bekerjasama secara maya melalui Zoom dan mencipta karya seni Sunburst 2021.

Karya seni itu akan didedahkan dalam webisode terakhir pada 29 Okt.

Natasha berkata: “#goodvibes kepada saya, bermakna pengalaman yang bertenaga dan menyeronokkan. Ia merangkumi perasaan teruja dan keseronokan berseronok bersama orang lain.

“Atau juga mengalami detik-detik spontan dan menyeronokkan bersama rakan-rakan.”

Orang ramai yang ingin menghulurkan sumbangan boleh melayari laman web ini.

Kami telah mengalami beberapa masalah dengan log masuk pelanggan dan memohon maaf atas kesulitan yang berlaku. Sehingga kami menyelesaikan isu tersebut, pelanggan tidak perlu log masuk untuk mengakses artikel ST Digital. Tetapi log masuk masih diperlukan untuk PDF kami.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *