pCloud Storage: Simpan dan urus fail pada komputer riba dan iPhone anda

Kami semua telah kehilangan gambar, dokumen atau video kerana kami tidak menyandarkannya. Sama ada ia disebabkan oleh pemacu yang rosak pada PC anda, telefon rosak atau hanya pemadaman yang tidak disengajakan, anda akan dapat memulihkan apa yang anda hilang sekiranya anda menyandarkan fail anda pada pCloud.

Anda mungkin berfikir “hebat, perkhidmatan awan yang lain?” yang, dengan bilangan apl storan awan yang muncul hari ini, adalah adil sepenuhnya. Tetapi pCloud menawarkan pengguna ciri tersendiri yang membezakannya daripada aplikasi lain, seperti iCloud, sebagai contoh.

Apakah ciri yang mungkin anda tanyakan? Mari kita lihat lebih dekat.

Cara terbaik untuk mempelajari aliran kerja dan ciri utama pCloud adalah dengan menjalankan “cara-cara” pantas. Sebagai permulaan, pCloud tersedia di seluruh peranti pemacu harian anda (termasuk telefon pintar dan desktop atau komputer riba anda). Kami akan membahagikan cara menggunakan pCloud pada pelanggan mudah alih dan desktop dalam artikel ini.

Catatan: Kami akan mempamerkan cara menggunakan pCloud pada iPhone dan PC Windows. Menggunakan pCloud pada telefon Android dan Mac adalah proses yang hampir sama. Soalan? Tanya jauh dalam komen di bawah.

pCloud untuk desktop

Untuk pelayar: Pergi ke pcloud.com dan log masuk atau buat akaun. Ini adalah Pengurus Fail skrin; di sini, anda akan melihat gambaran keseluruhan fail anda yang disimpan.

Cuma klik folder untuk melihat kandungannya, klik butang muat naik berwarna biru untuk menambah dokumen baharu atau pilih folder dan dokumen untuk melaksanakan pelbagai tugas seperti berkongsi, menyalin, mengalih dan banyak lagi.

Jika anda ingin membuat folder baharu, klik ikon folder dengan tambah putih pada badannya. Namakan fail anda dan pilih Buat. Jika anda ingin memadam folder, pertama sekali, pastikan tiada apa-apa di dalamnya yang anda ingin simpan kemudian pilihnya menggunakan kotak semak di sebelah kiri jadual, klik Lagi pada bar alat, dan pilih Padam. Tekan Padam sekali lagi dan anda sudah selesai.

Anda mungkin perasan Awam dan Putar balik tab pada menu navigasi; Awam membolehkan anda mengehoskan tapak web statik pada pCloud, dan Putar balik membantu anda memulihkan fail yang dipadam.

sampah baiklah, sampah. Jika anda telah memadamkan fail daripada pCloud dalam tempoh 15 hari yang lalu, anda akan menemuinya dalam sampah.

The Sandaran tab membolehkan anda menyandarkan data penting daripada peranti Windows, macOS atau Linux anda. Perkara lain yang kami suka lihat ialah tiada saiz fail atau had kelajuan, berbeza dengan beberapa apl yang mendikit kelajuan muat naik menjadikan tujuan utamanya menyusahkan.

The Folder Kripto ialah unit perumahan selamat pCloud untuk maklumat sensitif. Perlukan fail yang disulitkan? Di sinilah anda menyelesaikannya dengan cepat dan mudah.

Dikongsi membolehkan anda melihat dikongsi Pautan dan Fail yang telah anda hantar atau terima. Permintaan Fail membolehkan anda mengurus permintaan fail masuk untuk data yang dimuat naik. Penanda buku ialah tempat untuk menyimpan halaman web anda yang ditanda halaman.

Audio menempatkan trek audio anda yang dimuat naik, membolehkan anda mendengar terus dari pCloud. Tiada lagi ruang pemanduan yang dimakan oleh muzik!

Untuk desktop:

Aliran kerja pada desktop anda adalah serupa dengan proses menggunakan pCloud melalui penyemak imbas. Lari pCloud Drive dan sandarkan, menyulitkan atau berkongsi sesuka hati.

Anda juga boleh klik kanan terus pada folder dan pilih Segerakkan ke pCloud atau Sandarkan Folder ini untuk menyimpannya dalam pCloud. Anda kemudiannya boleh mengakses fail sandaran pada mesin iPhone, Android, Mac atau Linux anda.

Muat turun dan pasang pCloud dari gedung aplikasi. Buka apl dan log masuk atau buat akaun.

awak Rumah skrin ialah tempat anda akan melihat gambaran keseluruhan data anda yang disimpan. Untuk menambahkan fail pada pCloud, ketik tanda tambah biru di penjuru kanan sebelah atas, kemudian muat naik imej, video atau dokumen anda. Anda boleh menyimpan halaman melalui pautan mereka, mengimbas dokumen ke PDF dan mencipta fail teks baharu secara terus dalam pCloud.

pCloud Kripto bukan mata wang kripto, tetapi perkhidmatan penyulitan. Mempunyai fail (atau banyak fail) yang mengandungi maklumat sensitif yang anda lebih suka tidak berkongsi dengan dunia? pCloud mendapatnya; menyulitkannya dengan Crypto.

Sama ada untuk kegunaan perniagaan atau peribadi, pCloud Crypto menawarkan saiz dan kuantiti fail tanpa had. pCloud tidak pernah melihat kandungan fail semasa proses penyulitan, sama ada (ini adalah masalah besar!)

Bosan dengan muzik anda menggunakan sebahagian besar ruang storan pada iPhone anda (terutamanya jika anda mempunyai model yang berusia beberapa tahun sekarang)? Alihkannya ke pCloud! Anda boleh menstrim audio terus daripada apl Audio muka surat.

The Foto tab cukup jelas; ini adalah foto dan video anda yang dimuat naik. Anda boleh memilih foto untuk dikongsi atau melindunginya dengan kata laluan, serta memuat turun atau memadamkannya.

The Lagi halaman ialah tempat anda akan menemui statistik tentang pautan pCloud anda, permintaan fail, tetapan dan sampah. Jika anda menuju ke Lagi 鈫 Tetapananda boleh melihat dengan tepat jumlah storan yang sedang anda gunakan, jumlah yang percuma dan jika mana-mana storan itu dikunci.

Anda juga boleh menggunakan pCloud secara terus dalam Messages pada iPhone anda. Hantar pautan ke fail anda dengan memilih ikon pCloud dan menavigasi ke sana, semuanya tanpa meninggalkan perbualan anda.

Proses yang agak mudah untuk ketenangan fikiran, bukan? Kami fikir begitu juga. Jika anda mahu ia menjadi lebih mudah, hidupkan muat naik automatik. Ini akan menyimpan foto dan video baharu serta-merta dalam pCloud sebaik sahaja anda mengambilnya.

Yang dipotong dan dikeringkan:

Lihat apa yang kami maksudkan apabila kami mengatakan pCloud hanya mempunyai sesuatu yang istimewa yang meletakkannya dalam kategori yang berbeza daripada apl storan awan yang lain?

pCloud menawarkan penyelesaian kepada pelbagai masalah dan membenarkan pengguna membayar secara khusus untuk ciri yang mereka mahu gunakan. Sebagai contoh, jika anda hanya mahu menyulitkan fail anda, anda tidak perlu membayar lebih banyak ruang storan; hanya pCloud Crypto.

Ini ialah cara yang luar biasa untuk pCloud memberikan anda hasil yang terbaik untuk anda, anda tidak perlu membayar harga langganan menyeluruh untuk ciri yang anda tidak akan gunakan.

harga:

Muat turun

Apakah pendapat anda tentang pCloud? Dengan versi percuma yang menawarkan sebanyak yang ditawarkan, kami fikir ia lebih berbaloi. Ada apl lain yang anda ingin lihat kami semak? Beritahu kami dalam ulasan!

Kami fikir anda mahu:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *