Pautan Muat Turun Terus untuk KB4507453 Windows 10 Build 18362.239

Dalam binaan pratonton terkini kemas kini Windows 10 20H1, Microsoft sedang bereksperimen dengan ciri baharu yang membawa kotak carian ke skrin kunci. Windows 10 Build 18932 dilengkapi dengan kotak carian rahsia untuk skrin kunci dan ciri itu kini tersembunyi tetapi boleh didayakan melalui alat pihak ketiga seperti Mach2.

Setelah didayakan, skrin kunci Windows 10 mendapat kotak carian di sudut kiri dan pengguna boleh mengklik pada kotak carian berterusan untuk mengakses web melalui Bing apabila peranti dikunci.

Kotak carian untuk skrin kunci Windows 10 pada masa ini separuh masak dan ia mempunyai ralat UI, tetapi ia adalah sesuatu yang mungkin berguna oleh segelintir orang.

Microsoft belum mengesahkan secara rasmi sama ada kemas kini masa depan Windows 10 akan membolehkan pengalaman carian pada skrin kunci. Kotak carian pada skrin kunci boleh menjadi idea yang baik tetapi semuanya terpulang kepada pelaksanaan Microsoft.

Perlu diingat bahawa ini hanyalah percubaan dan pilihan dalam Tetapan tidak tersedia untuk mendayakan kotak carian. Ia boleh muncul pada masa hadapan atau Microsoft juga boleh menggugurkan idea itu jika ia tidak cukup masuk akal.

Mengikut jadual keluaran biasa Microsoft, Windows 10 20H1 mungkin mendarat pada Musim Bunga 2020 dan butiran lanjut akan dikongsi lewat tahun ini atau awal tahun depan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *