Pautan Muat Turun Terus untuk KB4096309 Windows 10 Build 14393.2156

Saya masih tidak menemui sebarang sebab yang baik untuk beralih daripada Windows 7, dan beberapa alasan untuk tidak beralih.

Ahmed, artikel ini bercakap tentang statistik daripada StatCounter. Sistem NetMarketShare dan StatCounter adalah berbeza.

Menurut Netmarketshare untuk OS desktop, Windows 10 telah menurun sebanyak 0.8% dan Windows 7 telah meningkat sebanyak 1.7%.

Statcounter mengira berbilang lawatan daripada sistem yang sama. Ini bermakna data mempunyai ketidaktepatan yang lebih besar disebabkan oleh aktiviti bot.

Netmarketshare hanya mengira 1 lawatan bagi setiap sistem ke setiap halaman web dan tidak dibuka kepada mana-mana yang berhampiran dengan ketidaktepatan yang sama disebabkan oleh aktiviti bot.

Apa yang berlaku ialah orang yang tidak mahu Windows 10 berpegang kepada Windows 7 dan akan melakukannya sehingga 2020 sekurang-kurangnya (dan mungkin jauh lebih daripada itu).

Keselamatan baharu dan ciri lain tidak akan mempengaruhi pengguna ini untuk berhijrah ke Windows 10 – ramai pengguna tidak menganggap Windows 10 sebagai sistem selamat kerana ‘telemetri’ dan perisian pengintip terbina.

Pautan muat turun terus untuk Windows 10 KB4096309 kini tersedia daripada tapak web Katalog Kemas Kini Microsoft. Windows 10KB4096309 (Build14393.2156) ialah keluaran kumulatif terbaharu untuk peranti Windows 10 Anniversary Update (versi 1607), dan kemas kini ini dihantar oleh Microsoft sebagai sebahagian daripada kitaran Patch Mac 2018.

Kemas kini kumulatif yang dikeluarkan pada Patch Tuesday untuk peranti Kemas Kini Ulang Tahun dilaporkan menyebabkan isu pada sesetengah sistem.Build14393.2156 menangani isu tersebut dan semua pengguna kini layak untuk kemas kini. Perlu diingat bahawa perisian gergasi mengeluarkan lebih daripada satu kemas kini terkumpul sebulan selepas insiden Meltdown dan Spectre, kemas kini ini tertumpu terutamanya pada keselamatan dan prestasi.

Microsoft tidak mengetahui sebarang isu dengan kemas kini ini dan pada masa ini tiada aduan daripada pengguna.

Windows 10 KB4096309 Pautan Muat Turun Terus: 32-bit (x86) dan 64-bit.

Dengan kemas kini ini, Microsoft sedang membetulkan isu berkaitan ketersambungan dalam konfigurasi persekitaran tertentu. Syarikat itu mengakui bahawa kemas kini yang dikeluarkan pada Patch Selasa bulan lepas menyebabkan isu yang disebutkan di atas. “Kemas kini ini termasuk peningkatan kualiti. Tiada ciri sistem pengendalian baharu diperkenalkan dalam kemas kini ini,” kata syarikat itu.

Microsoft bulan lepas mengumumkan bahawa Windows 10 Anniversary Update (versi 1607) akan mencapai penghujung sokongan pada bulan April. Jika komputer anda masih berjalan pada Windows 10 versi 1607, sistem tidak akan menerima kemas kini keselamatan lagi selepas 10 April 2018. Untuk menyemak versi Windows yang anda gunakan, lakukan perkara berikut.

Jika PC anda masih berjalan pada Kemas Kini Ulang Tahun, Microsoft mengesyorkan pengguna sedemikian untuk menaik taraf kepada versi sistem pengendalian Windows 10 yang lebih baharu untuk menerima kemas kini keselamatan terkini tepat pada masanya.

Windows 10 versi 1607 (Kemas Kini Ulang Tahun) akan sampai tamat perkhidmatan dan menerima kemas kini keselamatan terakhirnya pada 10 April 2018. Jika anda melihat peringatan bahawa versi terbaharu sedia untuk dipasang, kami mengesyorkan anda mengikuti langkah-langkah untuk memilih masa yang paling sesuai untuk anda atau kemas kini dengan segera,” kata syarikat itu.

Microsoft juga sedang mengusahakan Windows 10 Spring Creators Update yang akan dikeluarkan bulan depan. Kemas kini Redstone 4 akan menambah ciri baharu pada platform, pelayar Microsoft Edge dan menambah baik ciri keselamatan sedia ada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *