Paten Google menunjukkan kemungkinan reka bentuk untuk peranti Pixel boleh lipat

Peranti boleh lipat adalah peranti premium tetapi sangat khusus. Walau bagaimanapun, kita mungkin akan melihat lebih banyak daripada mereka pada tahun 2021. Anehnya, dikhabarkan bahawa Google akan menjadi salah satu syarikat melancarkan satu tahun ini dan kita sekarang ada beberapa petunjuk tentang reka bentuk.

Menurut WindowsUnited.de, Google memfailkan dua paten untuk telefon pintar boleh lipat kepada WIPO (World Intellectual Property Organization) tahun lepas. Reka bentuk itu diterbitkan baru-baru ini, mendedahkan kemungkinan reka bentuk untuk Pixel boleh lipat Google. Satu memperincikan engsel boleh lipat biasa, manakala satu lagi menyebut mekanisme gelongsor.

Daripada apa yang boleh kami ketahui, ini adalah dua pelaksanaan berbeza untuk peranti boleh lipat. Di mana peranti pertama akan dilipat ke dalam seperti Samsung Galaxy Z Fold 2yang kedua akan dilipat ke luar seperti Huawei Mate Xs sebaliknya. Nampaknya juga mekanisme gelongsor adalah untuk engsel seperti rabung bengkok tanpa meregangkan skrin.

Maklumlah, tidak diketahui yang mana antara dua paten itu akan menjadi reka bentuk terakhir untuk Pixel boleh lipat Google. Untuk pengetahuan semua, ia mungkin bukan kedua-duanya. Setelah berkata demikian, reka bentuk boleh lipat manakah yang anda suka? Beritahu kami dalam ulasan dan nantikan TechNave untuk lebih banyak berita seperti ini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *