Paten Apple mendedahkan reka bentuk semua kaca untuk iPhone, iPad dan MacBook masa depan

Pejabat Paten & Tanda Dagangan AS telah memberikan Apple paten untuk reka bentuk semua kaca untuk model iPhone, iPad dan Mac masa hadapan. Pemfailan menerangkan penutup kaca enam sisi untuk peranti pintar termasuk bahagian hadapan kaca, belakang, tepi melengkung (kanan dan kiri) dan sempadan (atas dan bawah).

Pemfailan itu menerangkan penggunaan bahan kaca baharu untuk penutup peranti elektronik seperti telefon pintar, komputer notebook dan tablet. Kepungan baru akan menjadi kaca dari semua sisi.

Peranti elektronik termasuk penutup kaca enam sisi yang menentukan isipadu dalaman dan terdiri daripada ahli kaca pertama dan ahli kaca kedua.

Anggota kaca pertama mentakrifkan sekurang-kurangnya bahagian bahagian utama pertama kepungan kaca enam belah, sekurang-kurangnya bahagian pinggir persisian kepungan kaca enam belah, kawasan pertama di sepanjang bahagian persisian dan mempunyai ketebalan pertama , dan kawasan kedua di sepanjang sisi persisian dan mempunyai ketebalan kedua berbeza daripada ketebalan pertama.

Ahli kaca kedua dilekatkan pada ahli kaca pertama dan mentakrifkan sekurang-kurangnya sebahagian daripada bahagian utama kedua kepungan kaca enam sisi. Peranti elektronik selanjutnya termasuk paparan skrin sentuh dalam kelantangan dalaman dan diletakkan bersebelahan sekurang-kurangnya sebahagian daripada setiap enam sisi kepungan kaca enam sisi.

Tambahan pula, peranti pintar semua kaca akan menempatkan pembesar suara, mikrofon dan menampilkan paparan skrin sentuh.

Pemasangan paparan sensitif sentuhan mungkin termasuk komponen paparan fleksibel yang mentakrifkan tepi tirus ketiga dan tepi tirus keempat bertindih dan dilekatkan pada tepi tirus ketiga.

Peranti elektronik selanjutnya mungkin termasuk pembesar suara pertama dalam kelantangan dalaman dan dikonfigurasikan untuk mengeluarkan bunyi melalui bukaan pertama, dan pembesar suara kedua dalam kelantangan dalaman dan dikonfigurasikan untuk mengeluarkan bunyi melalui bukaan kedua. Peranti elektronik boleh memilih salah satu pembesar suara pertama atau pembesar suara kedua untuk output bunyi berdasarkan sekurang-kurangnya sebahagiannya pada orientasi peranti.

Peranti elektronik selanjutnya mungkin termasuk mikrofon pertama dalam kelantangan dalaman dan dikonfigurasikan untuk mengesan bunyi melalui bukaan pertama, dan mikrofon kedua dalam kelantangan dalaman dan dikonfigurasikan untuk mengesan bunyi melalui bukaan kedua.

Perlu diingat bahawa Apple memfailkan beberapa paten dalam setahun dan tidak setiap teknologi terperinci dibangunkan dan digunakan dalam produk masa depan.

Baca Lagi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *