Papan Kekunci Hab Microsoft untuk iOS membawa berbilang tugas ke Papan Kekunci

Microsoft telah mengeluarkan papan kekunci baharu untuk iPhone dan iPad dengan penyepaduan Office 365 dan sokongan untuk ‘sambungan’ yang berbeza. Sambungantermasuk keupayaan untuk mencari dokumen dan kenalan terus dari papan kekunci dan banyak lagi.

Papan kekunci hab membolehkan pengguna mengakses maklumat dengan pantas yang memerlukan penukaran apl. Pengguna boleh melaksanakan fungsi yang berbeza dengan cepat seperti mencari dokumen OneDrive dan SharePoint, mencari kenalan pada peranti mereka, menterjemah mesej ditaip mereka serta-merta kepada bahasa pilihan mereka serta mengakses teks yang disalin sebelum ini daripada papan keratan.

Idea di sebalik papan kekunci adalah sangat baik tetapi semasa ujian, saya perhatikan bahawa prestasinya tidak begitu baik untuk menggunakannya sebagai pengganti papan kekunci lalai. Kami tidak boleh menyalahkan Microsoft kerana ini kerana Apple tidak menambah baik integrasi papan kekunci pihak ketiga sama sekali sejak mereka melancarkan ciri tersebut. Bukan sahaja prestasi menaip perlahan, papan kekunci mengambil masa lebih lama untuk muncul apabila anda mengetik pada medan teks dalam iOS.

Untuk ciri yang disediakan oleh Papan KekunciHub, ia merupakan penyelesaian yang sangat berguna. Ia tersedia sebagai muat turun percuma di App Store untuk iPhone dan iPad.

Muat turun Papan Kekunci Hub untuk iOS

Nota: Papan Kekunci Hub telah dikeluarkan untuk Android pada bulan Februari tetapi ia tidak tersedia untuk Windows Phone/Mobile 10.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *