Panos Panay Microsoft bercakap tentang barisan Windows Phone dan Surface

Kemas kini kumulatif Windows 10 boleh menjadi perjalanan roller coaster yang gila bagi sesetengah pengguna. Pemilik Surface Book 2 melaporkan bahawa mereka mengalami ralat BSOD selepas memasang kemas kini kumulatif Windows 10 November 2018 pilihan.

Windows 10 versi 1803 Build17134.441 (KB4467682) menyebabkan BSOD pada beberapa unit Surface Book 2 dan satu-satunya cara untuk menangani masalah ini ialah menyahpasangnya sepenuhnya.

Awal minggu ini, Microsoft secara rasmi mengakui masalah itu dan menyekat peranti Surface Book 2 daripada menerima kemas kini. Walau bagaimanapun, hari ini Microsoft mendedahkan bahawa mereka menarik kemas kini akhir November Windows 10 dari mana-mana sahaja.

“Selepas memasang kemas kini pilihan ini, sesetengah pengguna telah melaporkan mendapat skrin biru atau hitam dengan kod ralat, “Pengecualian utas sistem tidak dikendalikan.” Sebagai langkah berjaga-jaga, kami telah mengalih keluar kemas kini pilihan ini daripada Kemas Kini Windows dan Katalog Kemas Kini Microsoft untuk melindungi pelanggan. Pembetulan dan penambahbaikan akan tersedia dalam keluaran kemas kini keselamatan Disember 2018 dan akan menyertakan penyelesaian untuk isu ini,” jelas Microsoft dalam dokumen sokongan yang dikemas kini.

Perlu diingat bahawa kemas kini adalah pilihan dan ia dikeluarkan kepada peranti Kemas Kini April 2018. Laporan pengguna menunjukkan bahawa BSOD hanya dialami pada keluaran OS tertentu ini.

Semasa menulis cerita ini, kemas kini kumulatif Windows 10 November 2018 pilihan tidak lagi tersedia untuk dimuat turun daripada Kemas Kini Windows atau Katalog Kemas Kini Microsoft.

Ayuh Microsoft… anda benar-benar mengambil seni gagal ke tahap baru yang mengerikan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *