Pandangan pertama: The Murray, tempat makan bertaraf dunia di Hong Kong | Gaya Hidup Asia Hong Kong

Kembali pada September 2016, kami mengumumkan rancangan ikonik Bangunan Murray untuk dilancarkan semula sebagai hotel mewah — secara rasmi dinamakan The Murray, Hong Kong, sebuah Hotel Niccolo — pada suku keempat 2017. Sebahagian daripadaNiccolo Hotels(jenama saudara kepada Marco Polo Hotels) , hartanah utama itu adalah yang ketiga dibuka di bawah nama Niccolo, selepas yang pertama di Chengdu, dan 336 bilik tetamu serta suitenya akan tersebar di 25 tingkat.

Selain melancarkan semula sebagai hotel bertaraf dunia dan destinasi perniagaan dan percutian, The Murray juga bersedia untuk menjadi destinasi makan baharu, memberikan gastronomi Hong Kong tempat baharu untuk menikmati hidangan Kantonis mewah, wain yang berkualiti dan masakan Eropah yang elegan. Inilah pandangan pertama tawaran F&B yang terbentuk di hab gaya hidup dan makan baharu ini, yang berada di landasan untuk dibuka pada hujung tahun ini.

Guo Fu Lou

Dalam perkongsian dengan Kumpulan Restoran Fook Lam Moon, The Murray akan menjadi rumah kepada cawangan baharu Guo Fu Lou, sebuah restoran Kantonis mewah yang diasaskan pada tahun 2010. Selepas beberapa penempatan semula di sekitar bandar — termasuk yang terbaru di The Empire Hotel di Wan Chai — Guo Fu Lou akan menubuhkan kediaman tetap di rumah baharunya di seberang pintu masuk The Murray, menyajikan resipi Kantonis tradisional yang dikemas kini dengan tweak moden. Tanda tangan termasuk kulit ketam yang disumbat bakar, udang galah goreng dengan sos cili kacang hitam, babi menyusu barbeku dan ayam panggang dalam garam batu.

Didirikan di pavilion dua tingkat bersebelahan dengan Cotton Tree Drive, Guo Fu Lou akan menampilkan hiasan dalaman oleh Andre Fu dari studio reka bentuk AFSO, dengan tempat 90 tempat duduk itu menawarkan suasana moden, bergaya kontemporari yang disandingkan dengan elemen tradisional Asia. Tetamu yang lebih suka suasana yang lebih intim juga boleh memilih salah satu daripada bilik makan peribadi, menempatkan antara 6 dan 40 tetamu untuk parti dan majlis peribadi. Sementara itu, teres yang luas menawarkan 48 tempat duduk tambahan di bawah pokok warisan halaman hotel, ciri tersendiri di antara restoran tradisional Kantonis di sekitar Hong Kong.

The Tai Pan

Memberikan kontras kepada suasana Cina tradisional Guo Lu Fou ialah The Tai Pan, sebuah bistro Eropah kontemporari yang anggun untuk menjadi tempat makan sepanjang hari yang bergaya. Menawarkan menu makan tengah hari yang berkuasa untuk eksekutif yang sibuk dan dalam perjalanan, menu ini akan mempamerkan pelbagai hidangan moden yang dipengaruhi Eropah. Terletak di Aras Taman (UG/F), The Tai Pan memfokuskan pada menu kreatif bermusim yang menampilkan hasil import dan tempatan yang segar, serta pilihan wain yang banyak dipilih oleh sommelier penduduk hotel.

Tai Pan juga merupakan tempat tetamu hotel boleh menikmati bufet sarapan pagi antarabangsa yang lengkap, disajikan dalam suasana berkelas yang diselingi dengan lekapan lampu geometri, aksen emas dan logam serta perabot merah plum. Restoran ini menempatkan sehingga 66 tetamu di dalam rumah, dengan tambahan 48 tempat duduk di luar yang menawarkan pemandangan Cotton Tree Terrace untuk menjamu selera di udara terbuka.

Lorong Murray

Destinasi minuman kasual selepas bekerja, Murray Lane dilengkapi dengan estetika maskulin, memenuhi keperluan kewangan dan orang ramai bankir dengan pilihan bir kraf, minuman beralkohol premium dan wain yang kuat. Waktu riang gembira akan menjadi tarikan utama di sini, dengan minuman yang dibuat dengan baik digandingkan dengan pinggan kecil gourmet — tempat berkumpul sebelum makan malam yang ideal untuk memulakan malam dengan bergaya. Selain itu, Murray Lane akan menyajikan pilihan kecil tetapi manis pilihan makan tengah hari yang lebih ringan, bersama teh premium dan kopi artisanal untuk sesiapa sahaja yang memerlukan jemput-jemput tengah hari.

Lounge Taman

Ia tidak akan menjadi hotel Hong Kong mewah tanpa tawaran minum petang yang sangat baik, tujuan bahawa Garden Lounge nampaknya dibina dengan jelas. Dibuka sepanjang hari dan menyajikan set minum petang yang mewah, tempat menghijau merangkumi teres yang selesa untuk pilihan tempat makan dalaman dan luaran, dengan pemandangan menghadap ke Murray Lawns yang terawat.

Minum petang kontemporari di sini merupakan satu pujian kepada tradisi Hong Kong yang popular, menampilkan sajian manis dan savuri yang lembut disertai dengan pilihan Champagne dan wain istimewa dari bilik bawah tanah yang lengkap di hotel. Bagi mereka yang menjamu selera di luar, Taman Hong Kong yang berdekatan menyediakan latar belakang hijau untuk memindahkan anda terus dari kesibukan Central ke oasis ketenangan.

Murray di The Roof

Kemuncak tawaran F&B The Murray, Murray on The Roof menjulang tinggi di atas Hong Kong dengan pemandangan panoramik latar langit, menawarkan ruang gaya hidup dan hiburan seluas 355 meter persegi, 120 tempat duduk dengan ruang makan, ruang makan peribadi, bar dan teres atas bumbung. Ditetapkan untuk menjadi destinasi hiburan malam perdana yang baharu di kawasan itu, Murray on The Roof akan menyajikan menu berputar menu bermusim, hidangan kongsi dan tapas yang diilhamkan oleh masakan global, di samping pelbagai pilihan koktel kraf daripada pakar campuran terkemuka di bandar ini.

Di teres atas bumbung, tetamu boleh bergaul dan membakar gelas Champagne dalam suasana taman berlandskap, dengan latar langit Hong Kong menjadi latar belakang untuk segala-galanya daripada majlis perkahwinan hingga ke pesta pelancaran jenama mewah. Senarai bergilir DJ tetamu antarabangsa dan hiburan dalaman akan menyumbang kepada suasana pesta, menjadikan Murray on The Roof alternatif yang mantap bagi mereka yang ingin mengelak adegan kehidupan malam LKF. Untuk pengalaman yang lebih eksklusif, tetamu boleh menempah The Aviary — ruang makan peribadi yang tertutup dalam fasad kaca yang boleh memuatkan 14 tetamu pada satu masa.

The Murray, A Niccolo Hotel, 22 Cotton Tree Drive, Central, Hong Kong, +852 2118 7232

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *