OPPO Reno4 Pro: Menguji Caj Denyar 65W, Warna AI & Potret Suar Malam

Sudah tentu, mempunyai semua ciri itu tidak akan menjadi masalah jika telefon pintar tidak mempunyai sebarang bateri pada mulanya. Itulah sebabnya OPPO Reno 4 Pro dilengkapi dengan teknologi 65W SuperVOOC 2.0 yang membolehkan anda mengecas telefon pintar sepenuhnya dalam masa 36 minit sahaja.

Tetapi bukan itu sahaja, jika anda tergesa-gesa, anda hanya boleh mengecas telefon selama 5 minit yang sudah lebih daripada cukup untuk memberi anda sehingga 4 jam masa menonton Youtube. Tambahan pula, jika anda membiarkan ia dicas selama 10 minit, anda akan dapat membawa bateri telefon pintar sehingga 49%. Selain itu, anda tidak perlu risau telefon anda meledak semasa anda mengecas kerana Reno 4 Pro diperakui dalam kedua-dua Pensijilan Paparan Penjagaan Penuh TÜV Rheinland dan Sistem Pengecasan Keselamatan.

Selain itu, telefon pintar ini juga berjalan pada ColorOS 7.2 yang menyediakan bukan sahaja antara muka yang cantik tetapi ia juga meningkatkan prestasi keseluruhan telefon pintar sehingga 30%. Tambahan pula, ia dilengkapi dengan beberapa ciri unik untuk ekosistem ColorOS seperti Private Safe, App Lock, Kesejahteraan Digital, Smart Sidebar dan banyak lagi untuk pengalaman yang menyeronokkan, pantas dan selamat apabila menggunakan Reno 4 Pro.

Apabila digabungkan dengan paparan skrin melengkung 3D yang mampu mencecah sehingga 90Hz dengan kadar pensampelan sentuhan 180Hz serta Qualcomm Snapdragon 720G dengan 8GB RAM + 256GB ROM, ia menjadikan telefon pintar itu kegembiraan mutlak untuk digunakan setiap hari. Bukan itu sahaja, malah semua perkakasan ini juga diletakkan di dalam badan setebal 7.7mm yang kelihatan elegan dengan berat hanya 161g.

Sebenarnya, jika anda berminat untuk mendapatkan siri OPPO Reno 4, telefon pintar itu boleh didapati pada harga RM1699 untuk Reno 4 manakala Reno 4 Pro berharga RM2399. Anda boleh membeli telefon pintar yang disebutkan di atas melalui kedai utama OPPO yang terletak di seluruh Malaysia, laman web rasmi OPPO, serta laman web e-dagang seperti Lazada dan Shopee.

Sempena perkongsian antara OPPO dan KLOOK, 2000 pelanggan pertama yang membeli OPPO Reno 4 Pro melalui My OPPO App akan layak mendapat kupon KLOOK bernilai RM100 serta 6 bulan 120GB OPPO Cloud pada aplikasi My OPPO secara percuma. Tetapi bukan itu sahaja, mereka yang menerima kupon juga boleh berpeluang memenangi penginapan 3 hari 2 malam di Taaras Beach & Spa Resort.

Selain itu, OPPO akan memilih 10 pemenang bertuah untuk mendapatkan tiket percuma ke taman Tema Sunway Lagoon, serta penginapan 1 malam di hotel. Selain itu, Apl OPPO Saya menawarkan pelbagai diskaun untuk produk terpilih serta mata kesetiaan, yang boleh anda gunakan untuk menukar lebih banyak diskaun serta kupon.

Ulasan OPPO Reno 4 Pro: Telefon pintar yang bergaya dengan ciri fotografi yang dipertingkatkan

OPPO Reno telah lama menjadi kegemaran peminat. Khususnya, siri Reno3 menyampaikan lebih daripada yang dijangkakan ramai. Ia mempunyai keupayaan fotografi yang sangat baik dan penstabilan imej untuk video, membolehkan pengguna dengan pantas mengeluarkan telefon untuk merakam video pada bila-bila masa mereka mahu.

Beberapa minggu yang lalu, OPPO melancarkan siri Reno 4 baharu dan ia datang dengan penambahbaikan baharu. Jadi, apa yang OPPO Reno4 Pro baharu dibawa ke meja? Jom ketahui!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *