OnePlus akan mengeluarkan kemas kini untuk membetulkan isu paparan warna hijau OnePlus 8 Pro

Kami disokong pembaca. Pautan luar mungkin memberi kita komisen.

Kini baru beberapa minggu sejak Motorola memperkenalkan generasi terbaharu keluarga Moto Gnya, menawarkan pengalaman Android yang mampu milik dan berkulit minima kepada pembeli. Walaupun perkakasan yang konservatif, kami keluar dari semakan kami berasa sangat menyukai Moto G baharu, dan sudah pasti beberapa daripada anda telah mengambil telefon itu sendiri. Malangnya, di sebalik segala-galanya yang dilakukan oleh telefon itu, ia bukan tanpa sedikit gangguan, dan minggu ini akhirnya kami melihat pengakuan telefon bimbit yang telah melanda telefon bimbit itu sejak debutnya, kerana Google mengakui Moto G baharu tidak berfungsi. dengan Android Auto.

Secara teorinya, Android Auto menikmati keserasian yang luas, dan selagi anda salah seorang daripada segelintir yang bertuah dengan unit kepala Android Auto dalam dash dalam kereta anda, anda hanya perlukan telefon yang menjalankan Android Lollipop. Memandangkan Moto G baharu menjalankan Android 5.1 di luar kotak, ia sepatutnya dapat antara muka dengan Android Auto, tiada masalah tetapi seperti yang dilaporkan pengguna, itu tidak berlaku, dan apl Android Auto mengeluarkan mesej ralat ketidakserasian apabila dijalankan pada telefon pintar.

Isu ini nampaknya tidak menjejaskan 100% pengguna Moto G baharu, tetapi ia jelas menyebabkan masalah bagi sesetengah orang, dan jika kami pernah meragui skop penuh gangguan itu, Google baru sahaja mengesahkannya untuk kami: dalam bantuan Android Auto terkininya panduan, laporan Google, “Android Auto tidak bermula pada Moto G. Kami sedang bekerjasama dengan Motorola untuk penyelesaian.”

Walau bagaimanapun, tiada ETA pada bila sahaja ia mungkin tiba, jadi duduk diam buat masa ini. Bertenang dengan mengetahui bahawa anda tidak bersendirian, dan pembaikan sedang dalam usaha.

Sumber: Google

Semua TAWARAN HITAM JUMAAT yang anda perlukan!

Semua TAWARAN HITAM JUMAAT yang anda perlukan!

Kami disokong pembaca. Pautan luar mungkin memberi kita komisen.

Kami melaporkan awal minggu ini bahawa sebilangan kecil pengguna OnePlus 8 Pro telah mula melihat warna hijau pelik pada paparan telefon, sedikit serupa dengan apa yang berlaku dengan pengguna Galaxy S20 Ultra baru-baru ini. Nampaknya warna hijau kelihatan apabila kecerahan ditetapkan ke tahap rendah.

Nah, aduan pengguna di forum komuniti rasmi dan media sosial telah menarik perhatian OnePlus, dan syarikat itu kini sedang berusaha untuk membetulkannya melalui kemas kini perisian. OnePlus berkata isu itu sedang disiasat dan kemas kini pembetulan akan dilancarkan apabila sudah bersedia.

“Mengenai warna hijau, apabila kecerahan paparan AMOLED menjadi sangat rendah, sesetengah pengguna mungkin melihat beberapa perubahan warna yang hilang apabila kecerahan skrin meningkat. Kami sedang berusaha untuk menyelesaikannya dalam OTA kami yang seterusnya.” David Y dari pasukan pemasaran produk OnePlus berkata mengenai isu itu.

Sumber: OnePlus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *