OnePlus 5, OnePlus 5T mendapat sokongan Project Treble dengan kemas kini terkini

OnePlus akhirnya melancarkan OS Oksigen 5.1.5 kemas kini kepada OnePlus 5 dan OnePlus 5T. Walaupun log perubahan rasmi untuk kemas kini sistem baharu tidak begitu menarik, segelintir orang menyedari bahawa OnePlus turut menyelit dalam rangka kerja Project Treble Google yang akan membolehkan telefon dikemas kini kepada versi baharu Android dengan lebih cepat. OnePlus 6 yang lebih baharu sudah pun menyertakan sokongan Project Treble, tetapi OnePlus 5 dan OnePlus 5T tidak mempunyai sokongan untuk Project Treble apabila ia dikemas kini kepada Android Oreo.

Sokongan untuk Project Treble mula-mula ditambahkan pada Beta Terbuka OyxgenOS untuk kedua-dua peranti itu pada bulan Julai, tetapi tidak jelas sama ada OnePlus akan memberikannya kepada pengguna sebelum kemas kini Android Pie dikeluarkan. Kini setelah OnePlus 5 dan OnePlus 5T mempunyai rangka kerja Project Treble yang dimasukkan ke dalam kod mereka, ada harapan bahawa keluaran rasmi kemas kini Android Pie mereka tidak terlalu jauh.

Dengan kemas kini Android Oreo rasmi OnePlus 5 mendarat pada minggu terakhir bulan Disember, sejauh manakah anda rasa OnePlus akan dapat melancarkan Android Pie kepada OnePlus 6, 5 & 5T?

OS Oksigen OnePlus 5 & 5T 5.1.5 Changelog

    Kemas kini patch keselamatan Android kepada 2018.8

    Sahkan PIN tanpa mengetik √ untuk membuka kunci telefon (Tetapan -> Keselamatan & skrin kunci -> Kunci skrin -> PIN)

Sumber: Android Police

| | |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *