OneDrive untuk Windows 10 Mudah Alih dan PC dikemas kini dengan penambahbaikan

Microsoft semalam melancarkan kemas kini baharu untuk OneDrive pada Windows 10 Mudah Alih dan PC di Gedung dengan beberapa penambahbaikan. Microsoft sedang mengemas kini OneDrive untuk Windows 10 kepada versi 17.28.4.0, dan kemas kini tersedia untuk semua pengguna, tetapi syarikat itu tidak menambah sebarang ciri baharu dengan kemas kini hari ini.

Selepas memasang versi terkini OneDrive untuk Windows 10, anda kini boleh memainkan fail audio. Selain daripada perubahan ini, Microsoft juga telah membetulkan pepijat untuk meningkatkan prestasi dan pengalaman pengguna.

Microsoft baru-baru ini mengumumkan kempen baharu untuk OneDrive dalam usaha untuk memburu pelanggan Google dan Dropbox. Microsoft menawarkan storan OneDrive percuma sehingga tiga tahun jika anda bertukar kepada perkhidmatannya sendiri, tetapi tawaran ini hanya jika berada dalam kontrak sedia ada dengan mana-mana tiga syarikat (Google, Dropbox dan Box).

Microsoft dalam catatan blog mengumumkan semua pelanggan yang berminat boleh bertukar kepada OneDrive secara percuma sehingga 30 Jun, syarikat itu berjanji untuk menawarkan peralihan yang lancar kepada OneDrive daripada perkhidmatan anda sebelum ini. Microsoft cuba membawa pelanggan ke OneDrive supaya ia boleh menjana wang selepas tiga tahun apabila tawaran tamat.

“Memilih untuk menyimpan fail anda dalam OneDrive dan bukannya penyedia storan awan lain membolehkan anda bekerja dengan lebih pantas dan lebih bijak dengan Office 365. Ia satu-satunya perkhidmatan yang menyediakan pengarang bersama masa nyata dalam Office Online dan apl Office 2016 untuk mudah alih, PC, dan Mac serta carian dan penemuan diperibadikan yang dikuasakan oleh Microsoft Graph,” kata syarikat itu.

Microsoft juga menyerlahkan ciri OneDrive dalam catatan blog. Perlu diingat bahawa perkhidmatan awan Microsoft menunjukkan prestasi yang baik pada hari ini, namun, ia masih berminat untuk melihat bilangan pelanggan yang akan beralih kepada OneDrive.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *