Nokia G50 tiba dengan bateri 5G, 5,000mAh dan tanda harga sub-$300

Jika anda mengharapkan sub-$ kukuh yang lain300 telefon pintar, maka Nokia G50 mungkin berada di lorong anda. HMD Global mengumumkan peranti itu awal pagi ini, bertujuan untuk mengurangkan banyak peranti mesra bajet popular yang lain dengan set spesifikasi yang kukuh.

Nokia G50 menampilkan paparan LCD 6.82 inci dengan potongan v-notch untuk kamera swafoto. Menjana kuasa G50 ialah cipset Snapdragon 480 Qualcomm, bersama-sama dengan sama ada 4GB atau 6GB RAM dan sama ada 64GB atau 128GB storan. Selain itu, terdapat slot kad microSD jika anda ingin menambah lebih banyak storan pada peranti.

Dibenamkan dalam butang kuasa ialah pengimbas cap jari fizikal, jadi anda tidak perlu risau tentang terganggu dengan pengimbas bawah paparan pada peranti semurah ini. Dari segi estetika, tidak banyak perkara lain yang perlu digembirakan, kerana Nokia G50 kelihatan seperti kebanyakan telefon bimbit Nokia yang dikeluarkan baru-baru ini. Ini termasuk modul kamera belakang bulat, dengan kamera utama 48MP, lensa ultralebar 8MP dan sensor kedalaman 2MP.

Terdapat beberapa kemasukan yang mengejutkan apabila ia datang kepada Nokia G50. Untuk satu, ia mempunyai bateri 5,000mAh yang besar, walaupun anda tidak akan dapat menikmati sebarang kelajuan pengecasan yang sangat pantas. Menurut HMD Global, ini akan menyediakan sehingga dua hari hayat bateri pada satu cas, yang sememangnya hebat, walaupun ia agak dijangka pada titik harga ini dan dengan spesifikasi ini.

G50 juga dipasarkan sebagai “bukti masa depan” dan itu dibuktikan dengan kemasukan sambungan 5G semasa menggunakan Android One untuk perisian tersebut. Terdapat juga bicu fon kepala 3.5mm jika anda masih belum bersedia untuk menyertai pergerakan Bluetooth, atau lebih suka menggunakan fon kepala berwayar.

Nokia G50 boleh didapati mulai hari ini dan didatangkan sama ada dalam warna Ocean Blue atau Midnight Sun. Harga bermula pada $299 untuk model asas, yang menampilkan 4GB RAM dan 64GB storan boleh dikembangkan. Pada masa penulisan ini, kedua-dua model kehabisan stok, dengan Ocean Blue tidak akan dihantar sehingga 4 Oktober, dan Midnight Sun pada 15 Oktober.

Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai Nokia G50 dan mendaftar untuk dimaklumkan apabila ia kembali dalam stok, tekan butang di bawah.

Nokia G50

| | |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *