Nestle menarik balik kumpulan bijirin Gold Honey Flakes yang mungkin mengandungi kepingan kecil plastik, Berita Pengguna & Cerita Teratas

SINGAPURA – Sekumpulan bijirin Gold Honey Flakes Nestle sedang ditarik balik, kerana ia mungkin mengandungi kepingan kecil plastik, kata Nestle Singapore pada Isnin (18 Okt).

Produk itu ditarik balik secara sukarela oleh Cereal Partners Worldwide Singapore – usaha sama antara Nestleand General Mills – selepas ia menerima laporan yang menunjukkan mungkin terdapat kepingan kecil plastik dalam kotak bijirin seberat 370g.

“Kami telah mengenal pasti sumber plastik dan membetulkan isu itu,” kata pengeluar serantau itu.

Kod kelompok yang terjejas ialah 12230631DD, dengan tarikh luput pada 11 Ogos 2022.

Kod kelompok lain tidak terjejas oleh penarikan balik, tambahnya.

Pengguna yang membeli produk dengan kod kelompok yang terjejas dinasihatkan supaya tidak memakan bijirin tersebut.

“Kualiti dan keselamatan produk kami adalah keutamaan kami. Kami sedang bekerjasama rapat dengan rakan kongsi runcit kami untuk mengalih keluar produk sedia ada bagi kod kelompok tertentu ini,” kata Nestle.

“Kami memohon maaf dengan ikhlas atas kesulitan yang mungkin menyebabkan pengguna kami yang dihargai.”

Pelanggan yang terjejas boleh menghubungi NestleConsumer Services di 800-6011-633 atau menghantar e-mel kepada mereka untuk mendapatkan bantuan.

Pengguna yang tidak pasti cara mengenal pasti kod kelompok produk yang telah mereka beli juga boleh menghubungi Nestle.

Kami telah mengalami beberapa masalah dengan log masuk pelanggan dan memohon maaf atas kesulitan yang berlaku. Sehingga kami menyelesaikan isu tersebut, pelanggan tidak perlu log masuk untuk mengakses artikel ST Digital. Tetapi log masuk masih diperlukan untuk PDF kami.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *