Nest Mini ialah Home Mini yang lebih pantas dan lebih baik dengan harga $49

Apabila Google Home Mini dilancarkan, ia merupakan alternatif yang murah kepada Google Home bersaiz biasa untuk pengguna yang memerlukan akses kepada Google Assistant dan tidak mengambil berat tentang bunyi. Tetapi sekiranya anda lebih suka Home Mini kerana saiznya dan berpendapat audionya boleh dilakukan dengan naik taraf, anda bernasib baik.

Google sejak itu secara rasmi mengumumkan Nest Mini. Ini pada asasnya adalah pengganti kepada Home Mini dan selain daripada penjenamaan semula, terdapat peningkatan yang dibuat di bawah hud. Menurut Google, Nest Mini baharu didatangkan dengan “bunyi berkualiti lebih baik”. Ini datang dalam bentuk bass yang lebih baik di mana syarikat mendakwa bahawa ia akan menawarkan bass 2x lebih kuat.

Terdapat juga mikrofon ketiga terbina pada pembesar suara yang akan membantu pembesar suara mengambil arahan suara anda walaupun dalam persekitaran yang bising. Mungkin perkara yang benar-benar mendorong persembahan itu ialah Google mendedahkan bahawa Nest Mini dilengkapi dengan cip pembelajaran mesin khusus.

Biasanya banyak pemprosesan untuk peranti sedemikian dilakukan dalam awan pada pelayan jauh di suatu tempat. Ini boleh menyebabkan masa tindak balas yang lebih perlahan, tetapi dengan cip pembelajaran mesin khusus, Google mendakwa bahawa ia akan menjadikan Nest Mini lebih pantas dengan menyetempatkan beberapa pemprosesan.

Jika ini terdengar seperti sesuatu yang anda mungkin boleh manfaatkan, Nest Mini akan mula dijual pada 22 Oktober dengan harga $49. Akan ada pilihan warna “Langit” baharu, dengan Google menekankan bahawa fabrik yang digunakan pada pembesar suara Nest Mininya diperbuat daripada botol plastik kitar semula.

| | |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *