MVP Microsoft dilaporkan dijemput untuk taklimat Surface Duo minggu depan

Live Tiles ialah salah satu ciri Windows Phone yang paling unik. Seperti widget pada Android dan iOS, jubin langsung Microsoft mendayakan apl untuk memaparkan maklumat pada skrin utama untuk Cuaca, Kalendar, Mel, Foto, berita dan serta senarai main anda.

Microsoft mempunyai rancangan besar untuk jubin langsung, termasuk jubin interaktif yang dinanti-nantikan yang akan membolehkan anda mengawal aplikasi terus dari skrin utama.

Lewat bulan ini, Microsoft kembali ke pasaran perkakasan telefon pintar, tetapi Surface Duo yang telah lama ditunggu-tunggu tidak menjalankan perisiannya sendiri. Walaupun terdapat petisyen untuk Microsoft membuat Surface Duo dengan Windows, suara daripada pelanggan setia itu mungkin tidak akan memberi tekanan kepada syarikat untuk membuat peranti sedemikian tahun ini.

Bagi mereka yang menyukai jubin langsung pada Telefon Windows, Microsoft merancang untuk menawarkan sokongan untuk widget interaktif Android.

Widget Android telah wujud sejak sekian lama dan walaupun pergantungan kami pada widget semakin berkurangan dari semasa ke semasa, terdapat beberapa perkara seperti pengambilan nota yang akan sentiasa berfungsi dengan lebih baik dalam format widget, terutamanya pada perkakasan dwi-skrin seperti Surface Duo.

Selain itu, widget Android boleh kekal kelihatan pada satu skrin apabila anda menggunakan apl pada skrin yang lain. Begitu juga, anda boleh menjadi lebih kreatif dan produktif dengan widget anda pada Surface Duo, terima kasih kepada paparan 8.3 inci yang besar.

Seperti yang anda lihat dalam contoh di atas yang dikongsi oleh Microsoft, apl boleh menyediakan widget siaran blog berasaskan RSS yang boleh ditambahkan pada skrin utama Android. Apabila anda mengklik pada entri catatan blog, pautan akan dibuka dalam Microsoft Edge pada paparan kedua.

Pada paparan pertama, anda juga boleh beralih kepada widget OneNote dan mula mengambil nota semasa membaca catatan blog pada paparan kedua.

Surface Duo dengan Android 10, Snapdragon 855, 6GB RAM dan kamera 11 megapiksel dilaporkan akan tiba pada minggu 24 Ogos.

Surface Duo, yang diumumkan oleh Microsoft tahun lepas di New York City, kini mungkin hampir tiba. Telefon pintar Surface Duo dwi skrin yang dinanti-nantikan telah pun memasuki pengeluaran dan anda boleh membuat pra-pesanan peranti tersebut selewat-lewatnya pada 24 Ogos, menurut khabar angin terkini.

Walaupun ini belum disahkan oleh Microsoft lagi, laporan baharu kini mencadangkan bahawa Profesional Paling Bernilai (MVP) Microsoft telah dijemput untuk taklimat maya Surface Duo pada 12 Ogos.

The khabar angin nampaknya sejajar dengan laporan sebelumnya dan nampaknya Microsoft secara rasmi boleh mengumumkan perkakasan itu dalam beberapa hari akan datang. Menjelang akhir bulan Ogos, anda akan dapat membuat prapesan peranti dan membaca ulasan Surface Duo daripada penerbitan media.

Laporan itu datang beberapa minggu selepas Surface Duo melalui ujian dengan Suruhanjaya Komunikasi Persekutuan (FCC) di AS, Bluetooth SIG, pensijilan UL di Kanada dan pensijilan telekom nasional di Jepun.

Terima kasih kepada reka bentuk berasaskan engsel, Surface Duo akan menjadi lebih tahan lama dan teguh berbanding telefon boleh lipat di luar sana.

Surface Duo dipaparkan

Seperti yang anda lihat dalam paparan bocor yang dibenamkan di atas, Surface Duo disertakan dengan semua perkhidmatan Google, termasuk Gedung Play dan Chrome. Ia juga dilengkapi dengan ciri “kumpulan aplikasi”, yang membolehkan anda memasangkan dua aplikasi dan membukanya serentak pada kedua-dua skrin.

Telefon pintar itu pada asalnya sepatutnya dilancarkan pada Disember 2020 semasa musim cuti, tetapi jangka masa telah diubah selepas Microsoft menyokong pelancaran Surface Neo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *