Mulakan perjalanan ini dengan beberapa SUV terhebat di dunia

Oleh itu, anda berfikir tentang merancang perjalanan jalan raya sepanjang hayat, tetapi memilih destinasi hanya separuh daripada perjuangan yang dimenangi. Kereta yang betul boleh membuat pengalaman sama seperti pemandangan, jadi sama pentingnya anda mempertimbangkan dengan teliti perjalanan anda yang sempurna dan bagaimana ia boleh meningkatkan perjalanan anda.

Kini musim panas semakin rancak, kami telah mengumpulkan tempat terbaik untuk memulakan perjalanan jalan raya anda, dan SUV terbaik yang bukan sahaja akan menarik perhatian anda dalam persekitaran tersebut, tetapi juga memberikan anda pengalaman paling menyeronokkan yang mungkin menggunakan empat roda — sama ada anda sedang merundingkan selekoh yang ketat dan jalan tebing yang tidak menentu, atau hanya menyusuri pantai yang menakjubkan di French Riviera.

Mercedes-Benz G63 AMG + Gurun Gobi Mongolia

G-Class mungkin merupakan tunggangan pilihan utama untuk golongan elit Dubai tetapi di sebalik fasadnya yang berkotak-kotak, fasad rockstar adalah jentera yang mampu menghasilkan landskap paling pasir, dan itu termasuk meredah hamparan gurun Gobi Mongolia yang terik matahari.

Kerana G-Class Mercedes-Benz sebenarnya mula-mula dibangunkan untuk medan yang keras dan peperangan, 4×4 yang besar itu boleh mendaki halangan 45 darjah dan memecut dari tiada kepada 100kph dalam 4.5 saat. Ia berada dalam generasi kedua sekarang, jadi sementara anda menikmati beberapa peningkatan yang menarik di dalam dan luar, SUV super mewah ini masih mengekalkan beberapa kebaikan zaman dahulu yang menjadikan kereta itu benar-benar ikonik memikirkan tiga perbezaan penguncian yang sama, kotak gear jarak rendah dan casis tangga itu. Sebagai sebahagian daripada pakej, pilih daripada Pasir, Jejak atau Batu untuk menikmati kekukuhan suspensi optimum, prestasi enjin dan berat stereng.

Pengembaraan anda akan bermula di ibu kota Mongolia, Ulaanbaatar, di mana anda akan melayari Lembah Burung Hering dan tebing Flaming yang menakjubkan, sebelum menaiki bukit pasir Khongoryn setinggi 300m.

Land Rover Defender + Chiang Mai

Walaupun ia masih menyelesaikan fasa terakhir ujian lapangan di Kenya, Defender baharu sudah pasti akan menjadi raja kawasan basah melampau apabila ia dilancarkan secara rasmi pada akhir tahun ini. Lagipun, ia telah menguji dalam persekitaran yang merangkumi iklim sub-40 darjah celsius Artik dan sehingga 10,000 kaki di Pergunungan Rocky.

Oleh kerana Defender cukup mahir sebagai kenderaan yang hampir amfibia, ia paling sesuai untuk mengambil jalan di pergunungan Chiang Mai yang hampir tidak diturap, yang menghala ke kampung sebelum sampai ke gelung Mae Hong Son. Jalan yang terkenal itu meliputi 1,864 selekoh sebelum melanda landasan lumpur yang tidak henti-henti dan sungai yang mengalir deras.

Volvo XC90 + Maghribi

Dari pasar-pasar Marrakech ke lorong biru Chefchaouen yang menarik dan ke Ouarzazate sebuah bandar di Selatan Pergunungan Atlas Tinggi negara Maghribi adalah pelbagai budaya fotogenik, tidak kira ke mana anda pergi.

Bentuk muka buminya yang pelbagai juga memerlukan kebolehpercayaan yang melampau, yang pada asasnya adalah panggilan Volvo XC90. Seperti semua kereta dengan lencana Volvo, XC90 mengutamakan keselesaan. Ia pacuan empat roda untuk cengkaman selamat di jalan basah dan pengendalian cukup baik untuk merundingkan jalan gunung yang dipenuhi dengan jalan berlubang dan selekoh jepit rambut. Selain ciri keselamatan yang berguna, kereta ini juga menyediakan penjimatan bahan api yang baik supaya anda tidak perlu sentiasa bimbang tentang berhenti untuk minyak.

Bentley Bentayga V8 + C么te d’Azur, Perancis

Daya tarikan C么te d’Azur yang seksi dibasahi matahari tidak dapat dipertikaikan dan sudah semestinya Bentley Bentayga menjadi pilihan anda untuk menaikinya. SUV ultra-mewah itu kini didatangkan dengan V8 berkembar berkembar 542hp dan bukannya W12 biasa, tetapi masih terdapat banyak kebanggaan tentang kereta ini. Di bahagian dalam, Bentayga adalah kepompong kulit yang memanjakan, dengan ruang yang cukup di bahagian belakang untuk dua basikal di dalam tempat kargo dan bantuan banyak potongan berkilat dan bob di dalamnya.

Di sepanjang French Riviera, bersiaplah untuk terpesona dengan keindahan pantai yang luar biasa, terutamanya jika anda dalam perjalanan ke Saint-Tropez.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *