Muat turun Imej ISO Kemas Kini Windows 10 April 2018

Microsoft telah pun mengeluarkan versi akhir Kemas Kini Windows 10 April 2018 untuk umum dan terdapat pelbagai cara untuk menaik taraf PC anda kepada versi sistem pengendalian yang terbaharu. Imej ISO Kemas Kini Windows 10 April 2018 kini tersedia dan anda boleh memuat turunnya dari tapak web rasmi Microsoft.

Microsoft baru-baru ini menerbitkan satu siri video untuk menunjukkan ciri baharu dalam Kemas Kini Windows 10 April 2018. Walaupun Kemas Kini Windows 10 April 2018 bukanlah keluaran besar, ia dilengkapi dengan satu ciri menarik yang dipanggil ‘Garis Masa’. Dengan Garis Masa, anda boleh mencipta sejarah aktiviti anda dan kembali ke mana-mana titik dalam 30 hari yang lalu untuk memulihkan semua aktiviti. Microsoft juga membawa Timeline melangkaui Windows 10, dengan apl syarikat mendapat sokongan pada platform Android dan iOS.

Mulai hari ini, Kemas Kini Windows 10 April 2018 tersedia untuk dimuat turun untuk pengguna yang menggunakan Alat Penciptaan Media Windows dan Pembantu Naik Taraf. Versi terbaharu Windows 10 akan mula dihantar secara automatik kepada pengguna melalui Kemas Kini Windows dalam beberapa bulan akan datang.

Saiz muat turun imej ISO untuk versi Windows 10 64-bit adalah sekitar 4GB, tetapi ia turun kepada 3GB untuk versi 32-bit.

Sebelum memuat turun fail ISO, pengguna disyorkan untuk menyemak spesifikasi seni bina daripada Tetapan -> Sistem -> Perihal.

Microsoft menawarkan Alat Penciptaan Media jika anda melawati halaman muat turun ISO syarikat, tetapi terdapat helah untuk merebut fail ISO. Untuk memuat turun Imej ISO Kemas Kini Windows 10 April 2018, lakukan perkara berikut:

Anda juga boleh mengambil fail ESD daripada Microsoft dan menukarnya secara manual kepada ISO.

Kaedah di bawah mengandungi pautan ke alat pihak ketiga dan kami tidak bertanggungjawab untuk sebarang kerosakan yang mungkin berlaku.

Fail ESD Windows 10 pada asasnya disulitkan WindowsImaging Format (.WIM) dan ia boleh ditukar kepada Imej ISO.

Jika tutorial kedengaran terlalu rumit, lebih baik tunggu sehingga Microsoft menghantarnya untuk sistem anda dan anda mendapat semuanya dihantar melalui Kemas Kini Windows.

Versi terbaharu sistem pengendalian dilengkapi dengan beberapa ciri dan penambahbaikan baharu. Saya menggunakan Kemas Kini Windows 10 April 2018 (versi 1803) buat sementara waktu sekarang, dan saya tidak melihat sebarang kesan negatif terhadap prestasi berbanding versi sebelumnya.

Menu mula, penyemak imbas dan apl berfungsi dengan baik pada peranti kami. Versi terbaharu OS mungkin bermasalah pada sesetengah peranti, dan jika itu yang berlaku, pemasangan bersih Kemas Kini Windows 10 April 2018 disyorkan kerana ia boleh memberikan pengalaman yang lancar dan bebas pepijat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *