Motorola menyerang Samsung dalam kempen iklan terbaru

Pada zaman ini, anda agak menjangkakan orang seperti Samsung, HTC, Motorola dan lain-lain untuk menyerang Apple — dan sebaliknya — tetapi menjadi agak pantang untuk melihat OEM yang menyukai Android yang disebutkan di atas menyerang antara satu sama lain. Nah, Motorola mengambil tindakan terhadap pemain Android terbesar dalam permainan.

OEM telah mengejar Samsung dalam usaha pengiklanan terbaharunya, walaupun jangan mengharapkan jenis senario kalah mati pusingan kelima di sini (maaf, Pacquiao). Episod ini lebih ringan daripada itu, tetapi tidak kurang menariknya. Motorola mendakwa “ia bukan mudah memuat turun dari galaksi lain” di halaman Facebooknya, dengan berani memaparkan Galaxy S3 cuba untuk mendapatkan melalui muat turun Angry Birds Rio manakala Motorola DROID RAZR HD sudah memasangnya.

Imej yang digunakan untuk menggambarkan ini mencadangkan Galaxy S3 hanya mendapat separuh bar isyarat manakala Motorola RAZR menikmati bar isyarat kekuatan penuh pada bila-bila masa, tetapi itu sangat mengelirukan, bukan? Sebagai permulaan, lokasi lokasi lokasi — yang memainkan peranan yang lebih besar dalam kekuatan isyarat dan kelajuan muat turun melalui 4G LTE walaupun radio Motorola lebih kukuh daripada yang digunakan oleh Samsung (walaupun kedua-duanya menggunakan litar yang hampir sama jadi kami tidak pasti apa yang perlu dibuat daripada yang itu).

Tidak hairanlah Motorola tidak menerbitkan bagaimana ia menghasilkan keputusan khusus ini. OEM mungkin telah menguji Galaxy S3 dalam kawasan liputan rendah, kemudian meneruskan untuk melakukan ujian yang sama pada RAZR MAXX HD dalam kawasan liputan penuh. Kami tidak akan tahu itu, sudah tentu, kerana Motorola tidak perlu memberitahu kami, tetapi lebih kuasa kepada mereka jika mereka boleh mendapatkan beberapa lagi jualan daripadanya. Dan walaupun imej Motorola tidak menunjukkan sebarang penjenamaan, imej perisian simulasi pastinya mencadangkan mereka membandingkan ini dengan versi S3 yang terdapat pada pembawa yang mempunyai hak eksklusif DROID RAZR MAXX HD — Verizon.

Motorola mengambil perkara lebih jauh di laman webnya, walaupun pelan pemasaran di sana kurang rumit daripada yang mereka gunakan di Facebook. Mereka mendakwa bahawa RAZR MAXX HD mempunyai hayat bateri 20% lebih lama daripada Galaxy S3 — ini benar kerana MAXX HD mempunyai bateri 3,300mAh berbanding bateri 2,100mAh S3. Mereka juga mempunyai kualiti binaan unggul MAXX HD — tidak boleh marah dengan semua Kevlar duduk di belakang perkara ini.

Akhir sekali, inovasi keseluruhan dan reka bentuk yang mengagumkan digembar-gemburkan ke atas Galaxy S3, walaupun ini sangat subjektif dan kami berpendapat bahawa S3 Samsung berada dalam kelas yang sama dengan DROID RAZR MAXX HD dalam hal ini.

Kami tidak boleh mengatakan apa yang mendorong Motorola untuk menjadi lebih berani dalam taktik pemasarannya, tetapi kami menyukainya. Walaupun tuntutan kelajuan agak mencurigakan, mereka mempunyai beberapa mata berbanding Galaxy S3 Samsung. Pasti, Samsung mempunyai peranti lain yang mengatasi semua peranti RAZR, tetapi peranti itu Samsung Galaxy s3 masih menjadi roti dan mentega utama Samsung dan Motorola tidak mempunyai masalah untuk memberitahu anda bahawa ia mempunyai peranti yang boleh berdiri dengannya. Apa pendapat anda semua?

[Motorola via Facebook, thanks to everyone who sent this in!]

| | |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *