Microsoft untuk menghentikan apl HealthVault Insights untuk semua platform

Microsoft tahun lepas melancarkan aplikasi HealthVault Insights untuk semua platform iOS, Android dan Windows. HealthVault ialah inisiatif dan penyelesaian berkaitan penjagaan kesihatan yang merupakan projek berasaskan penyelidikan Microsoft.

Apl itu direka bentuk untuk menjana butiran tentang kesihatan pesakit yang dikuasakan oleh pembelajaran mesin. Hari ini Redmond Giant mengumumkan bahawa ia kini telah memutuskan untuk menghentikan aplikasi mudah alih HealthVault Insights. Apl mudah alih yang tersedia pada semua platform iOS, Android dan Windows akan dialih keluar lewat bulan ini.

Pengguna telah dinasihatkan untuk menggunakan laman web HealthVault Insights pada masa hadapan dan semua data kesihatan mereka boleh dijana dan boleh diakses melalui tapak web. Syarikat itu dalam satu kenyataan berkata:

“Kami melancarkan HealthVault Insights sebagai projek penyelidikan tahun lepas, dengan matlamat untuk membantu pesakit menjana pandangan baharu tentang kesihatan mereka. Sejak itu, kami telah belajar banyak tentang cara pembelajaran mesin boleh digunakan untuk meningkatkan penglibatan pesakit dan kini menggunakan pengetahuan itu pada projek lain.”

Ciri utama apl HealthVault Insights ialah apl sokongan merentas platform yang turut dihubungkan dengan Apple Health dan Google Fit. Aplikasi ini menyediakan akses Hujung Jari kepada semua rekod kesihatan pesakit dan juga menyediakan akses kepada pemperibadian dan pemberitahuan untuk meningkatkan penglibatan pesakit.

Ciri paling penting apl itu ialah Penyepaduannya dengan Pembantu Digital Microsoft Cortana yang membolehkan pesakit melihat cara kalendar dan lokasi mereka memberi kesan kepada kesihatan mereka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *