Microsoft tidak membunuh program Windows 10 Mobile Insider

Syarikat yang berpangkalan di Redmond itu menjelaskan dengan jelas pada tahun 2015 bahawa syarikat itu tidak mempunyai rancangan untuk membawa pelayar Microsoft Edge ke platform Android dan iOS. Kemudian pada tahun 2016, pekerja Microsoft membayangkan Edge itu mungkin tiba di Google Playstore dan Apple App Store. Hari ini, laporan baharu mendakwa bahawa Microsoft Edge untuk Android dan iOS akan datang menjelang akhir tahun ini.

Jika khabar angin itu dipercayai benar, Microsoft Edge akan dilancarkan untuk Android dan iOS hujung tahun ini. Sumber telah mendedahkan kepada tapak teknologi Perancis FrAndroid bahawa Microsoft akhirnya mahu mengembangkan pelayar Edge ke Android dan iOS. Ia masuk akal kerana kebanyakan pengguna Windows 10 PC mempunyai Android atau iOS kerana Windows 10 Mobile tidak lagi dibangunkan.

Tidak seperti Google Chrome, Microsoft Edge mempunyai antara muka moden pada Windows 10 dan serta penyepaduan Cortana. Penyemak imbas Microsoft Edge sepatutnya mempunyai antara muka yang serupa dengan Windows 10 Mobile pada Android atau iOS, kerana ia mesra pengguna malah Google menyalin UI Microsoft Edge dari Windows 10 Mobile.

Microsoft Edge masih tidak popular walaupun dipromosikan secara meluas oleh syarikat itu. Akibatnya, Microsoft sedang mencari cara untuk mempopularkan penyemak imbas kerana ia akan membantu enjin carian Bing dan juga pembantu digital Cortana.

Sama seperti program Windows Insider, Microsoft juga merancang untuk melancarkan Program Edge Insider. The Edge Insiders akan dapat menguji ciri penyemak imbas sebelum keluaran awam dan ini akan membantu syarikat membentuk pelayar Edgenya pada Android dan iOS di mana Microsoft sudah mempunyai program Skype Insider.

Saya dapat melihat MS perlahan-lahan kehilangan pasaran Pengguna.

Berapa lama mereka boleh mengharapkan Windows 10 mengekalkan kelebihan daya saingnya berbanding iOS dan Android?

Windows S adalah bencana dalam pembuatan. Ia akan dibuang tidak lama lagi. Apl itu tidak ada untuk menjadikannya boleh digunakan.

Ini datang daripada seseorang yang dengan berat hati membeli telefon Android sebulan yang lalu selepas menggunakan Windows 8/10 sejak Nokia 920 dikeluarkan.

Dari perspektif saya Microsoft berkelakuan seperti seorang remaja – isu komitmen yang serius.

Sebagai balasan kepada Pablo HP.

Microsoft telah menghantar mesej campuran anda boleh melihatnya dalam Filem dan rancangan TV dan iklan halo tetapi mengenainya

Sebagai jawapan kepada M Rankin.

Dan mengapa mereka tidak menggunakan telefon Windows mereka sendiri untuk mengiklan? Mengapa mereka perlu menunjukkan telefon Android yang menjalankan apl mereka? Jika ini tidak mengatakan bahawa Windows Mobile sudah mati, saya tidak tahu apa itu lagi.

Sebagai balasan kepada Pablo HP.

ha mereka membuat mockup dengan butang android pada 950

Sebagai balasan kepada Pablo HP.

Adakah ia, adakah ia telefon Android berjenama Microsoft? Boleh tolong kongsikan pautan sumber.

Tidak, mereka tidak membunuh Program Insider, mereka sedang membuat Telefon Microsoft dengan Android Inside. Lihat!

https://uploads.disquscdn.com/images/57e43c9bb169e724a6c569f98398da76098dae7b6dbfcf95a33d5ad3aae47803.png .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *