Microsoft Surface Duo 2 boleh dilancarkan dengan kamera yang hebat pada tahun 2021

Surface Duo ialah alat produktiviti pertama Microsoft dengan dua paparan AMOLED 5.6 inci dan reka bentuk engsel yang hebat, yang menukar telefon dwi skrin kepada tablet 8.1 inci dengan resolusi 1800 x 2700.

Walaupun Microsoft telah mengesahkan bahawa Surface Duo akan tiba di lebih banyak pasaran, satu perkara yang ia tetap senyap ialah produk boleh lipat masa hadapan. Menurut sumber, Microsoft sudah mula mengusahakan Surface Duo generasi seterusnya yang diberi nama kod ‘Zeta’ dan ia akan dilancarkan pada 2021 dengan penambahbaikan pada kamera.

Surface Duo menampilkan kamera 11MP dan ia telah dikritik kerana tangkapan kameranya yang berkualiti rendah. Ia tidak mempunyai kamera belakang, tetapi perkara itu mungkin sedang diusahakan oleh syarikat, dan kami mungkin melihat hasilnya dengan Surface Duo 2.

Prototaip kamera Surface Duo

Penyenaraian kerja Microsoft yang ditemui hari ini mendedahkan peranan “Arkitek dan Jurutera Sistem Kamera Android Utama” untuk membangunkan kedua-dua perkakasan dan perisian kamera untuk produk Surface generasi seterusnya seperti Surface Duo 2.

Microsoft menyatakan bahawa jurutera akan bekerjasama dengan pasukan perkakasan kamera untuk mencipta ciri AI/ML dan membolehkan “fotografi pengiraan” membawa pemprosesan imej ke peringkat seterusnya.

Bahagian “Tanggungjawab” dalam siaran kerja memberikan butiran lanjut:

Penyenaraian kerja tidak dimasukkan ke dalam sebarang butiran reka bentuk, jadi kami tidak tahu sama ada Microsoft akan menyampaikan kamera bertaraf dunia dengan Surface Duo 2, tetapi penyenaraian kerja menunjukkan bahawa gergasi teknologi itu akhirnya meneroka penambahbaikan kamera baharu untuk perkakasan mudah alih dwi skrinnya.

Microsoft juga dipercayai sedang mengusahakan kemas kini aplikasi kamera baharu untuk Surface Duo generasi pertama, tetapi kemas kini telah ditangguhkan dan kami tidak tahu bila penambahbaikan akan tiba untuk pengguna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *