Microsoft Office untuk Android dikemas kini dengan ciri baharu

Twitter akhirnya mengakui bahawa aplikasi Platform Windows Universal mereka hampir mati. Disebabkan itu, mereka akhirnya membawakan ProgressiveWeb App untuk pengguna Windows 10.

Aplikasi Twitter Universal Windows Platform tidak dikemas kini sejak sekian lama (lebih setahun). Apl UWP masih mempunyai had 140 aksara dan begitu banyak ciri lain yang tiada daripada apl itu. Kebelakangan ini, sesetengah pengguna melaporkan bahawa apl itu kerap ranap. Tetapi kini Twitter melancarkan kemas kini untuk Windows 10 untuk pengguna di cawangan Redstone 4 yang menggantikan Twitter UWP dengan PWA asli mereka.

Apl Twitter baharu kelihatan sama seperti tapak web Twitter PWA mudah alih, tetapi ia hanya dibungkus dalam pakej aplikasi. Ia juga menyokong pemberitahuan dalam Pusat Tindakan. Walaupun pada masa ini ia tidak menyokong jubin langsung. Mungkin pada masa hadapan, mereka akan mengintegrasikannya juga.

Salah satu kelebihan terbesar Twitter PWA ialah ia merangkumi semua ciri dan perkhidmatan terkini yang syarikat laksanakan serta-merta. Ini bermakna Twitter PWA termasuk peningkatan aksara dalam tweet, menanda buku tweet, menukar kepada algoritma garis masa Twitter, Tweet Berulir dan banyak lagi. Dan mereka tidak perlu menyelenggara Apl Web Progresif Windows 10 dengan kerap; itulah faedah yang besar kepada syarikat.

Ini hanyalah permintaan zaman Apl Web Progresif. Dengan Windows 10 Redstone 4 Microsoft Edge akan menyokong aplikasi Web Progresif. Selepas itu, kita akan melihat banyak aplikasi Web Progresif untuk Windows 10.

Seperti yang diketahui, Twitter PWA hanya tersedia untuk Windows Insiders dalam Fast and Skip Ahead Ring. Sebaik sahaja Microsoft melancarkan Windows 10 Spring Creators Update, ia akan tersedia untuk semua orang. Sekiranya anda tidak tahu Kemas Kini Windows 10 Spring Creators dijadualkan pada awal April 2018.

Windows Insiders memberitahu kami pengalaman anda dengan Apl Web Progresif Twitter dalam ulasan di bawah.

Mari berharap ini adalah yang pertama daripada banyak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *