Microsoft mula menguji pek pengalaman ciri untuk Windows 10 21H1

Windows 10 versi 21H1 ialah kemas kini kecil dan ia dijangka tiba pada separuh pertama 2021, mungkin antara Mei dan Jun 2021. Sama seperti versi 20H2 sebelumnya (Kemas Kini Oktober 2020), kemas kini pertama Windows 10 tahun ini akan menjadi lebih kecil. tweak sahaja.

Tiada ciri baharu utama akan ditambah sama sekali dengan Windows 10 versi 21H1. Walaupun beberapa perubahan hadir dalam Kemas Kini Oktober 2020, nampaknya versi 21H1 akan dihantar dengan peningkatan keselamatan dan “kualiti” sahaja, yang termasuk satu ciri baharu untuk Windows Hello dan tweak kecil untuk perusahaan.

Nasib baik, Microsoft kini telah mula menguji pek pengalaman ciri untuk Windows 10 21H1. Dengan pek pengalaman ciri, Microsoft merancang untuk melancarkan ciri baharu untuk OS di luar keluaran kemas kini ’21H1′.

Microsoft membahagikan ciri utama Windows kepada muat turun yang lebih kecil dan anda akan dapat memuat turun pek pengalaman tanpa memasang kemas kini ciri yang besar.

Ini boleh membolehkan anda memuat turun ciri baharu kecil untuk Penjelajah Fail, Tetapan, dsb. tanpa perlu menunggu kemas kini Sun Valley.

Hari ini, Microsoft melancarkan Pek Pengalaman Ciri Windows 120.2212.3030.0 kepada mereka yang menjalankan Windows 10 versi 21H1. Kemas kini ini disertakan dengan penambahbaikan untuk papan kekunci perisian dan ia juga akan meningkatkan kebolehpercayaan panel input tulisan tangan.

Dalam kemas kini seterusnya, File Explorer akan dikemas kini dengan sokongan untuk alat tangkapan skrin terbina dalam, jadi anda boleh terus menampal tangkapan skrin dan File Explorer akan menjana nama secara automatik.

Tahun lepas, Microsoft menyatakan bahawa ia hanya mula menguji proses baharu ini dan ia pada mulanya akan memasukkan penambahbaikan kecil. Dalam beberapa bulan akan datang, gergasi Redmond merancang untuk menyampaikan perubahan yang lebih besar melalui pek pengalaman ciri.

Ini akan menjadi anjakan ketara dalam cara Windows 10 dikemas kini dan kemungkinan Microsoft juga boleh mengurangkan kemungkinan pepijat utama yang telah melanda perisian baru-baru ini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *