Microsoft menunjukkan cadangan berguna dalam apl Tetapan pada binaan pratonton Windows 10 untuk sesetengah pengguna

Awal minggu ini, Qualcomm mengumumkan Platform Pengiraan Mudah Alih Snapdragon 850 untuk PC Sentiasa Terhubung yang dikuasakan oleh Windows 10. Fokus pemproses adalah pada PC Sentiasa Terhubung, dan ia mempunyai peningkatan 30 peratus dalam prestasi dan peningkatan 20 peratus dalam hayat bateri .

Pengeluar cip Qualcomm kini tidak sabar untuk mengusahakan pemproses seterusnya untuk Windows 10 pada set cip ARM.

Qualcomm nampaknya sedang mengusahakan Snapdragon 1000 dan ia akan menampilkan TDP 12 watt (W), dan tahap ambang TDP sedemikian tidak akan berjalan pada telefon pintar. Snapdragon 1000 nampaknya direka untuk peranti Windows 10 ARM, jadi kemungkinan besar pemproses akan meningkatkan prestasi PC Sentiasa Disambungkan.

TDP yang berkuasa akan meningkatkan prestasi komputer riba secara mendadak, dan kuasa ambang yang lebih tinggi akan didorong ke komponen tanpa terlalu panas.

Kami mempunyai sedikit maklumat tentang pemproses buat masa ini, tetapi kami akan mengetahui lebih lanjut mengenainya lewat tahun ini. Alur berita teknologi JermanWinFuturemelaporkan bahawa Qualcomm Snapdragon 1000 akan datang tidak lama lagi dengan hampir dua kali ganda TDP ditemui pada Snapdragon 850.

Ia akan bersaing dengan pemproses Intel dan membawanya lebih dekat kepada TDP 15W siri-U Intel.

Ia masih belum dapat dilihat sama ada PC ARM dengan Snapdragon 1000 yang disertakan dengan 12W TDP boleh memberikan hayat bateri sepanjang hari atau tidak.

Qualcomm baru-baru ini mengumumkan chipset Snapdragon 850 pada Computex 2018, dan ia didedikasikan untuk komputer riba berkuasa ARM yang menggunakan Windows 10OS. Qualcomm juga mengumumkan bahawa mereka sedang bekerjasama dengan Samsung untuk membina portfolio baharu Sentiasa Hidup, PC Sentiasa Terhubung untuk menawarkan mobiliti dan produktiviti pengguna pada masa yang sama.

Inisiatif PC Sentiasa Terhubung telah ditubuhkan sejak tahun lalu, dan permintaan untuk peranti telah mula meningkat. Qualcomm Snapdragon 850 akan bersaing dengan Intel secara langsung, dan ia akan memberikan peranti yang besar.

Microsoft mungkin gembira dengan cara Windows 10 pada ARM lakukan sekarang, dan sementara peranti generasi pertama dikritik, perkakasan PC Sentiasa Terhubung generasi kedua agak menarik.

Adakah anda fikir Snapdragon 1000 yang akan datang akan menjadikan Windows 10 pada ARM lebih menarik? Beritahu kami pendapat anda dalam ulasan di bawah.

Apa yang saya tidak faham tentang intel ialah mengapa mereka tidak bekerja keras pada kekuatan mereka.?

Microsoft dilaporkan menunjukkan cadangan dalam apl Tetapan pada Windows 10 untuk sesetengah Orang Dalam dan adalah perkara biasa untuk cadangan kadang-kadang muncul di seluruh OS. Cadangan itu sebenarnya berguna, terutamanya untuk pemula dan ia juga boleh mengingatkan pengguna tentang ciri yang Windows 10 telah terima dalam beberapa keluaran terakhir.

Nampaknya cadangan itu hanya muncul pada mesin Insider. Ini boleh menjadi ujian yang dijalankan oleh Microsoft untuk set terhad pengguna atau Windows Insiders sebagai sebahagian daripada ujian A/B. Pada masa ini, Microsoft os bereksperimen dengan cadangan sedemikian dengan beberapa pengguna.

Sebagai sebahagian daripada ujian, sepanduk akan dipaparkan dalam apl Tetapan. Ia nampaknya mencadangkan ciri yang berbeza dan berguna bagi Windows 10. Pautan sepanduk akan membawa anda ke halaman dalam Tetapan, dan nampaknya ia bukan iklan.

Menariknya, terdapat pilihan yang membolehkan anda mematikan cadangan tersebut. Pilihan menu tiga titik pada sepanduk akan membawa anda ke halaman Tetapan yang membolehkan anda mematikan semua cadangan dalam sistem pengendalian Windows 10.

Anda juga boleh membuka tetapan privasi dalam Windows 10 untuk mematikan cadangan dan pengesyoran merentas OS. Dalam erti kata lain, lebih mudah untuk menyembunyikan cadangan ini jika anda tidak menyukainya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *