Microsoft Menjanjikan pengalaman Edge yang lebih pantas dan lebih lancar

Microsoft membuat penyemak imbas Edgenya lebih pantas sebagai sebahagian daripada Kemas Kini Fall Creators. Pada hari ke-2 persidangan Build 2017, Microsoft menggariskan matlamat utamanya apabila ia berkaitan dengan penyemak imbas, iaitu untuk meningkatkan prestasi dan responsif yang dilihat dengan perubahan keadaan yang lebih lancar apabila membuka/menutup tab. Seperti yang dialami semasa menggunakan pelayar Edge, terdapat ketinggalan semasa membuka dan menutup tab atau pun semasa menaip URL ke dalam kotak carian. Microsoft berhasrat untuk mengurangkan ini dan menjadikan pengalaman penyemak imbas lebih lancar dan lebih pantas.

Microsoft juga bertujuan untuk menyatukan pelayar Edge dengan tingkap sambil mengemas kini bingkai penyemak imbas menjadi lebih bersih, moden dan lebih mudah untuk dinavigasi. Ini adalah sebahagian daripada sistem reka bentuk fasih baharu yang menghasilkan antara muka penyemak imbas moden. Animasi kegemaran baharu juga merupakan sebahagian daripadanya, di samping visual apabila anda mengklik pada objek dalam Edge. Ini akan bergerak untuk meningkatkan maklum balas, kebolehpercayaan dan keyakinan pengguna daripada animasi dan klik butang yang akan mencipta pengalaman yang lebih dinamik dan ketara dalam penyemak imbas.

Perubahan dalam pelayar Edge baharu adalah halus tetapi dialu-alukan dan akan meningkatkan keseluruhan pengalaman pengguna dalam penyemak imbas. Sekali lagi, jangkakan perubahan ini pada tahun ini, pada musim luruh, semasa keluaran kemas kini pencipta Musim Gugur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *