Microsoft mengeluarkan versi pratonton Office 2021 untuk Mac

Microsoft telah mengeluarkan versi pratonton Office 2021 untuk Mac. Versi Office untuk Mac ini bukan berasaskan langganan, tidak seperti Office 365, yang memerlukan pembayaran bulanan atau tahunan. Walau bagaimanapun, walaupun mendapat manfaat daripada pembayaran sekali, Office 2021 untuk Mac datang dengan banyak kelemahan.

Kelemahan terbesar ialah versi kekal Office 2021 untuk Mac ini tidak akan menerima sebarang kemas kini ciri. Walaupun keluaran pertama Office 2021 akan mempunyai ciri baharu, berbanding pendahulunya, ia tidak akan menerima sebarang kemas kini ciri berterusan yang pengguna Office 365 dapat. Semasa pratonton, Microsoft akan terus menambah ciri baharu, yang termasuk yang berikut:

Sebaik sahaja keluaran diumumkan, pada masa itulah penambahan dan kemas kini ciri akan tamat.

Memandangkan ini ialah versi Office bukan berasaskan langganan, pengguna terlepas banyak ciri seperti storan dalam talian, kemas kini ciri biasa, apl iPhone dan iPad, dan banyak lagi. Walau bagaimanapun, jika anda bekerja dalam persekitaran di mana kemas kini Internet untuk apl disekat, atas apa jua sebab, salinan Office ini adalah untuk anda.

Keperluan sistem Microsoft untuk Office 2021 untuk Mac mengatakan bahawa pengguna harus mempunyai sekurang-kurangnya 4GB RAM dan ruang cakera 10GB pada Mac mereka. Office 2021 juga akan menyokong Apple Silicon dan Intel Mac selepas dikeluarkan.

Anda boleh memuat turun versi pratonton di sini dan pakej Serializer Lesen Volume di siniyang perlu dijalankan untuk mengaktifkan Office 2021. Semasa fasa pratonton, Microsoft akan mengeluarkan kemas kini bulanan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *