Microsoft mengekalkan api PC vs Mac dengan Perbandingan Besar di tapak web Windows 7

PC vs. Mac ialah perang yang tidak akan berakhir. Hanya apabila anda berfikir bahawa acara WWDC berjalan dengan senyap tanpa Apple mengambil sebarang gambar di Microsoft atau Apple berhenti membuat iklan Dapatkan Mac, Microsoft menambah lebih banyak bahan api kepada api dengan tidak berat sebelah perbandingan PC vs Mac. Halaman web, sebahagian daripada tapak web Windows 7, berada di bawah kawasan perbandingan, di mana anda boleh membandingkan edisi Windows 7 yang berbeza, atau versi Windows atau mendapatkan bantuan dalam membuat keputusan antara PC dan Mac.

Secara ringkasnya, kata kunci yang dimainkan oleh Microsoft dalam perbandingan ialah pilihan, kesederhanaan, kemudahan penggunaan, keserasian dan adakah saya menyebut pilihan? Perspektif mungkin berbeza antara pengguna sistem pengendalian yang berbeza, tetapi Microsoft mempunyai beberapa perkara yang baik di sana. Saya menggunakan kedua-dua Mac dan PC, dan walaupun saya seorang geek, saya faham bahawa semua yang telah dinyatakan oleh Microsoft, terpakai pada rata-rata pengguna Joe.

Microsoft telah menyusun semua sebab mereka mempunyai di bawah 6 tajuk. Saya telah menyusun kesemuanya dalam satu halaman untuk memudahkan pembacaan. Saya telah meletakkan pendapat peribadi saya di bawah setiap daripada mereka.

Bersenang-senang

Anda tidak boleh mendapatkan Mac yang dihantar dengan pemain Blu-ray, penala TV, pembaca Memory Stick atau wayarles 3G terbina dalam. Anda boleh dengan PC yang menjalankan Windows 7.

Kebanyakan permainan komputer paling popular di dunia tidak tersedia untuk Mac. Dan Mac tidak boleh menyambung ke Xbox 360. PC sedia untuk dimainkan.

Kebanyakan Mac tidak boleh menyambung ke TV anda melainkan anda membeli dongle penukar. Banyak PC yang menjalankan Windows 7 direka bentuk untuk menyambung terus ke TV, supaya anda boleh menonton filem dan melihat foto pada skrin besar.

Saya berseronok dengan YouTube, iTunes, Steam pada Mac dan saya tidak tahu apa yang difikirkan oleh Microsoft, tetapi terdapat Penala TV pihak ketiga untuk Mac. Apakah sambungan yang dibincangkan oleh Microsoft dengan Xbox 360 di bawah Permainan dihidupkan! Saya tidak dapat memberitahu kerana kali terakhir saya menyemak, saya tidak dapat berkongsi/bermain silang permainan antara PC atau Xbox 360. Oh dan Microsoft inilah satu perkataan baharu untuk dipelajari tentang Mac: Boot Csamp.

Kesederhanaan

Perkara tidak berfungsi dengan cara yang sama pada Mac jika anda terbiasa dengan PC. Sebagai contoh, tetikus berfungsi secara berbeza. Dan kebanyakan pintasan yang anda biasa gunakan tidak berfungsi dengan cara yang sama pada Mac.

Windows 7 direka bentuk untuk memudahkan anda melakukan tugasan yang anda lakukan setiap hari, dengan ciri yang tidak ada pada Mac. Contohnya, ciri Snap baharu memudahkan anda melihat dua dokumen secara bersebelahan.

Tidak seperti Mac, banyak PC yang menjalankan Windows 7 menyokong Touch, jadi anda boleh menyemak imbas akhbar dalam talian, menyelak album foto dan mengocok fail dan folder menggunakan apa-apa kecuali jari anda. PC dengan pembaca cap jari malah membenarkan anda log masuk dengan hanya satu leretan jari anda.

Dan pengguna Mac berpendapat PC boleh mengambil masa untuk belajar. Windows 7 Touch bukanlah sesuatu yang saya banggakan. Maaf Ballmer.

Bekerja keras

Jika anda menggunakan suite produktiviti Apple, berkongsi fail dengan pengguna PC boleh menjadi rumit. Dokumen anda mungkin tidak kelihatan betul dan hamparan anda mungkin tidak mengira dengan betul.

Anda perlu membeli dongle perkakasan yang berasingan untuk memasangkan Mac anda ke projektor VGA standard. Kebanyakan PC dengan Windows 7 disambungkan dengan mudah.

Pada Mac, di luar kotak, anda hanya boleh menyulitkan folder rumah anda. Dengan Windows 7 Ultimate, anda boleh menyulitkan keseluruhan pemacu keras anda dan juga pemacu USB. Jadi barangan anda boleh menjadi lebih selamat ke mana sahaja anda pergi.

Orly?

Sebagai permulaan, Chowdhry berkata 70 peratus pelajar baru kolej memasuki sekolah dengan Mac, meningkat kira-kira 10 peratus hingga 15 peratus daripada setahun lalu.

Berkongsi

Dengan Mac, lebih sukar untuk menyediakan perkongsian selamat untuk foto, muzik & filem, dokumen dan juga pencetak anda dengan komputer lain pada rangkaian rumah anda. Dengan HomeGroup, mudah untuk menyambungkan semua komputer di rumah anda yang menjalankan Windows 7.

Pada Mac, anda perlu menyediakan perkongsian foto secara manual, menyediakan perkongsian muzik dan filem secara manual, menyediakan perkongsian fail secara manual dan menyediakan perkongsian pencetak secara manual. Mudah untuk membuat rangkaian secara automatik dan selamat dengan semua komputer di rumah anda apabila mereka menjalankan Windows

Dropbox tersedia untuk Mac, PC dan Linux. iTunes mempunyai Bonjour untuk rangkaian rumah yang juga berfungsi dengan baik.

Keserasian

Format fail suite produktiviti Apple tidak akan dibuka dalam Microsoft Office pada PC. Ini boleh menjadi kerumitan sebenar untuk pengguna Mac berkongsi dokumen kerja dengan pengguna PC.

Jika terdapat versi Mac bagi program yang anda perlukan, anda perlu membelinya semula dan mempelajari semula cara menggunakannya pada Mac.

Betul tu. PC mempunyai BSOD apabila ditunjukkan pada rangkaian dalam OS X. Tetapi sekali lagi, anda boleh menjalankan Windows pada Mac juga.

Pilihan

Anda tidak boleh mendapatkan Mac dengan pemain Blu-ray, penala TV, pembaca Memory Stick atau wayarles 3G terbina dalam. PC yang menjalankan Windows 7 selalunya disertakan dengan ciri yang tidak tersedia pada Mac yang paling tinggi sekalipun, termasuk Blu-ray, eSATA, pembaca kad berbilang format, Touch dan jalur lebar mudah alih.

Mac hanya datang dalam warna putih atau perak. PC tersedia dalam spektrum penuh warna merentasi julat mata harga.

Dengan PC yang menjalankan Windows 7, anda boleh memainkan video dan muzik yang disimpan pada PC rumah anda semasa anda dalam perjalanan, secara percuma. Apple mengenakan bayaran $99/tahun untuk perkhidmatan dalam taliannya.

Pembetulan. Steve Jobs tidak membenarkan anda memilih.

Microsoft mempunyai banyak hujah yang baik terhadap Mac, tetapi mereka perlu ingat bahawa tidak kira apa yang Apple atau sesiapa sahaja yang mengatakan apa-apa, kebanyakan pengguna Mac sebenarnya menjalankan Windows dalam Boot Camp yang menyelesaikan semua masalah yang disebut oleh Microsoft. Saya tidak akan pernah mendapat Mac jika ia tidak dapat menjalankan Windows. Mac sebenarnya menghasilkan PC Windows yang pantas dan cantik.

Apa pilihan anda?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *