Microsoft mengalih keluar rujukan kepada kemas kini Windows 10 Mobile yang baharu

Microsoft baru-baru ini mengumumkan bahawa ia akan menyekat semua iklan mata wang kripto di Bing berkuat kuasa serta-merta. Syarikat itu mengambil langkah untuk melindungi pelanggannya kerana iklan tersebut membawa risiko yang tinggi kepada penggunanya.

Syarikat itu merancang untuk menyekat semua iklan mata wang kripto kerana mereka merasakan iklan itu digunakan untuk berkempen yang membantu pelakon berniat jahat untuk terlibat dalam penipuan dalam talian.

Menyekat iklan di Bing adalah salah satu cara yang dirasai Redmond Giant untuk memastikan penggunanya selamat daripada pelakon yang berniat jahat. Dalam satu kenyataan, syarikat itu mengesahkan bahawa mereka sedang menilai dasar mereka untuk memberikan pengalaman yang lebih selamat untuk pengguna Bing mereka.

“Kami sentiasa menilai dasar kami untuk memastikan pengalaman yang selamat dan menarik untuk pengguna Bing kami dan ekosistem pengiklanan digital,” jelas Microsoft dalam satu kenyataan.

Satu lagi sebab yang dilihat oleh Redmond Giant ialah ketidaktentuan mata wang kripto yang mendatangkan lebih banyak risiko kepada pengguna mereka dengan pelakon berniat jahat yang memaksa pengguna untuk mengambil bahagian dalam tingkah laku pemangsa.

“Oleh kerana mata wang kripto dan produk berkaitan tidak dikawal, kami mendapati mereka memberikan kemungkinan risiko yang lebih tinggi kepada pengguna kami yang berpotensi untuk pelakon jahat mengambil bahagian dalam tingkah laku pemangsa, atau sebaliknya menipu pengguna,” kata syarikat itu.

Microsoft menyertai Facebook dan Google yang telah melarang iklan mata wang kripto sebagai syarikat ketiga. Google baru-baru ini menyekat iklan Bitcoin pada platformnya dan gergasi pencari itu juga mengeluarkan dasar baharu untuk pengiklan yang melarang iklan perjudian. Facebook, sebaliknya, juga mengumumkan bahawa ia akan mengharamkan iklan mata wang kripto.

Mulai Jun, Microsoft berkata, Iklan Bing tidak lagi akan membenarkan iklan yang berkaitan dengan mata wang kripto atau sebarang produk berkaitan lain.

Syarikat itu merancang untuk melaksanakan perubahan dasar secara global dalam Iklan Bing mulai Jun ini. Google dan Facebook telah mengeluarkan pengumuman serupa beberapa bulan lalu.

Dasar pengemaskinian itu terpakai mulai Jun ini dan Microsoft telah pun meminta pengiklan untuk menghubungi syarikat itu untuk mendapatkan maklumat lanjut bagi memastikan kandungan yang dipromosikan di Bing mematuhi dasar baharu dan terkini syarikat itu.

Minggu lepas kami mendapati bahawa Microsoft mengemas kini halaman sokongan secara senyap-senyap untuk mengumumkan Kemas Kini Windows 10 April 2018 untuk peranti mudah alih. Windows 10 Mobile kini dalam mod penyelenggaraan dan kemas kini baharu untuk sistem pengendalian pastinya mengejutkan semua orang.

Walaupun pengumuman Kemas Kini Windows 10 Mobile April 2018 nampaknya ralat pada laman web Microsoft, sesetengah orang percaya bahawa gergasi perisian itu sedang menyediakan kemas kini besar untuk sistem pengendalian mudah alih.

Seperti yang diduga, artikel sokongan ini hanyalah kesilapan di pihak pekerja, dan Microsoftyesterday membetulkan ralat tersebut. Syarikat itu pada 9 Mei mengemas kini halaman sokongan secara senyap-senyap dan menukar Kemas Kini Windows 10 Mobile April 2018 kepada Fall Creators Update. Halaman berkenaan tidak lagi menyatakan sebarang kemas kini besar baharu Windows 10 Mobile.

Ia nampaknya masuk akal sekarang kerana Microsoft tidak pernah membincangkan secara terbuka Kemas Kini Windows 10 Mobile 2018 untuk peranti mudah alih, dan syarikat itu telah mengesahkan bahawa tiada kemas kini ciri baharu sedang dibangunkan untuk Windows Phones.

Halaman sokongan Kemas Kini Windows 10 April 2018

“Windows 10 Mobile memuat turun dan memasang kemas kini secara automatik apabila ia tersedia. Kemas Kini Windows 10 Fall Creators termasuk ciri tambahan dan penambahbaikan untuk telefon Windows 10 anda,” jelas halaman sokongan.

Walaupun tiada kemas kini ciri baharu dirancang untuk Windows 10 Mudah Alih, Microsoft akan terus menyediakan kemas kini keselamatan untuk telefon yang disokong sehingga lewat 2019. Ketersediaan Apl Web Progresif dalam Gedung Microsoft juga boleh membantu platform dalam jangka masa panjang.

Malangnya, Windows 10 Mobile masih tidak akan mendapat sebarang kemas kini ciri baharu, tetapi patch akan terus dikeluarkan. Selepas 2019, Microsoft akan membuang semua Telefon Windows dan patch keselamatan akan dikeluarkan.

Microsoft bagaimanapun dipercayai sedang mengusahakan Windows Core OS untuk peranti jenis mudah alih baharu yang diberi nama kod Andromeda. Tablet boleh lipat itu dijangka dilancarkan lewat tahun ini dan walaupun ia akan menjadi tablet dengan badan boleh lipat, peranti faktor bentuk baharu itu boleh disertakan dengan keupayaan telefon. Peranti ini akan menjalankan Windows Core OS, versi modular Windows 10, dan bukannya Windows 10 Mobile. Windows Core OS jika pernah dilancarkan akan menampilkan antara muka baharu yang dioptimumkan untuk semua faktor bentuk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *