Microsoft mendedahkan cara ciri Carian Dipertingkat Windows 10 baharu berfungsi

HoloLens ialah salah satu projek paling inovatif Microsoft dan syarikat itu masih komited untuk menambah baiknya. Microsoft HoloLens 2 akan diumumkan menjelang akhir tahun ini dan generasi kedua projek paling inovatif syarikat itu akan tersedia secara meluas tahun depan.

Microsoft menerima strategi berbeza dengan HoloLens 2 dan ini semua kerana gergasi perisian itu mendahului pesaingnya. Dengan nama kod Sydney, HoloLens 2 dengan penambahbaikan besar yang akan memastikan Microsoft mendahului pesaingnya dalam persaingan akan dilancarkan tidak lama lagi. Jadi inilah semua yang kami tahu tentang HoloLens 2 yang dikhabarkan lama oleh syarikat itu.

Menurut laporan baharu, Microsoft HoloLens 2 akan dikuasakan oleh pemproses ARM kerana Intel telah berhenti membangunkan pemproses Atom yang menggerakkan projek HoloLens generasi pertama. Pemproses ARM akan menyumbang kepada mobiliti HoloLens seterusnya dan peranti itu juga akan menawarkan hayat bateri yang lebih lama.

OS Windows Core Microsoft yang akan datang akan menjanakan HoloLens 2. Versi OS Windows Core yang akan menjanakan HoloLens generasi seterusnya diberi nama kodOasis. Pengalaman HoloLens akan menjadi lebih baik dengan Windows Core OS kerana sistem pengendalian mempunyai cangkerang penyesuaian yang akan memastikan semua apl UWP boleh dipasang pada mana-mana peranti Windows 10.

Microsoft baru-baru ini mengusik bahawa lelaran kedua HoloLens akan menggunakan pemproses bersama AI khusus bersama unit pemprosesan holografiknya (HPU). Cip AI tersuai khusus meningkatkan keupayaan HoloLens untuk menangani tugas intensif seperti pengecaman imej dan suara

Pemproses bersama AI direka untuk berfungsi dalam versi HoloLens seterusnya, berjalan secara berterusan, padam bateri HoloLens. Ini hanyalah satu contoh keupayaan baharu yang kami sedang bangunkan HoloLens, dan merupakan perkara yang boleh anda lakukan apabila anda mempunyai kesanggupan dan kapasiti untuk melabur untuk jangka panjang, seperti yang telah dilakukan oleh Microsoft sepanjang sejarahnya. Dan ini adalah jenis pemikiran yang anda perlukan jika anda akan membangunkan peranti realiti campuran yang sendiri pintar. Realiti campuran dan kecerdasan buatan mewakili masa depan pengkomputeran, dan kami teruja untuk memajukan sempadan ini, “Naib Presiden Eksekutif Kumpulan Penyelidikan AI Microsoft, Harry Shum berkata dalam catatan blog.

Tidak ada maklumat mengenai bila pengganti Microsoft HoloLens mungkin mendarat, tetapi sumber yang boleh dipercayai telah mendedahkan bahawa peranti generasi baharu akan diumumkan pada musim gugur ini secepat mungkin. Microsoft, bagaimanapun, merancang untuk menjual HoloLens 2 pada 2019.

Keputusan Microsoft untuk memegang HoloLens generasi akan datang masuk akal. Microsoft tidak nampak sebab untuk melancarkan HoloLens baharu dengan penambahbaikan kecil. Untuk mengekalkan inovasinya dalam dunia realiti campuran, Microsoft sedang membangunkan peranti baharu itu dengan penuh berhati-hati dan ciri baharu.

Kami menjangkakan HoloLens generasi kedua menjadi asinnovatif sebagai model pertama. Walau bagaimanapun, rancangan itu boleh berubah semalaman kerana peranti sedang dalam proses.

Penggunaan perkataan “AI” secara berlebihan sejak kebelakangan ini. Sama seperti “awan”. Walaupun sebenarnya tiada apa-apa yang “pintar” mengenainya sama sekali, hanya algoritma untuk pengecaman imej dan pertuturan, kedua-duanya telah wujud selama beberapa dekad. HoloLens kelihatan menjanjikan walaupun. Boleh menjadi alat yang hebat untuk pencipta, malangnya mereka tidak benar-benar menyokong pembangun untuknya. Kali terakhir saya mencari saya tidak dapat mencari pakej lengkap untuk arkitek atau pereka, fikir AutoDesk dalam VR. Saya fikir itu boleh menjadi senario kes penggunaan terbaik untuknya sekarang. Jika Apple itu adalah perkara pertama yang akan mereka tunjukkan.

Kami sedang meneroka penggunaan tindanan kad berkembar Digital menggunakan pakej pengalaman Penyelesaian Teorem. Ia membolehkan kami mengesahkan binaan besar dan fail gerakan robotik dengan berbilang penonton. kami sedang mencari pakej sokongan cad tambahan tetapi ia adalah sedikit dan jauh antara.

Jika ia mempunyai “algoritma” ia tidak boleh menjadi AI.

Ia mungkin atau mungkin bukan satu langkah terlalu jauh untuk memanggilnya AI (bergantung pada cara anda mentakrifkannya), tetapi sudah pasti langkah yang singkat untuk mengatakan bahawa ia “hanya algoritma untuk pengecaman imej dan pertuturan”. Tidak, ia bukan hanya algoritma, ia adalah algoritma pembelajaran menggunakan rangkaian saraf dalam untuk mengetahui dunia menggunakan input imej dan suara.

HoloLens dan WMR tidak kurang daripada “masa depan” seperti GUI Desktop ialah “masa depan”

Apple tiada pukulan di sini, niche seperti biasa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *