Microsoft membetulkan pepijat yang menjejaskan Skip Ahead Windows 10 Insiders

Windows Insider memainkan peranan penting dalam menambah baik Windows 10 dengan memberikan maklum balas mereka kepada Microsoft. Beberapa bulan yang lalu, tiada cara atau sistem yang betul untuk memberitahu Windows Insiders apabila isu atau pepijat yang dilaporkan mereka telah diselesaikan. Sebaliknya, selepas memasang kemas kini Orang dalam perlu mengesahkan secara manual sama ada isu itu telah diselesaikan atau tidak. Sebulan yang lalu, masalah ini telah ditangani.

Pasukan Windows Insider menghasilkan tiga penyelesaian. Mula-mula, pemberitahuan Maklum Balas Pengguna Dimulakan Sistem (SUIF) diperkenalkan yang merupakan pemberitahuan pop timbul yang memaklumkan bahawa isu atau pepijat yang anda laporkan atau berikan maklum balas telah diselesaikan. Kedua, pengguna akan mendapat pemberitahuan e-mel. Ketiga, pemberitahuan Hab Maklum Balas. Untuk maklumat lanjut, lihat di sini.

Pada masa ciri ini diperkenalkan Dona Sarkar, Ketua WIP, memberitahu bahawa pemberitahuan SUIF hanya akan dilihat oleh Orang Dalam yang menghantar maklum balas tetapi kemudiannya juga berkembang kepada mereka yang mengundi maklum balas. Jadi apa yang berlaku kepada ini?

Nah hari ini melalui a beberapa tweet, Dona Sarkar, berkongsi beberapa kemas kini berhubung perkara yang sama. Dia menyebut bahawa pasukannya menghantar 11k SUIF kepada Orang Dalam bulan lepas dan berkata percubaan itu berjaya kerana lebih 50% Orang Dalam telah memberi respons kepada pemberitahuan timbul ini yang sememangnya merupakan respons yang baik daripada Orang Dalam.

Memandangkan ciri ini akan berkembang lebih banyak, kini Dona Sarkar turut mengambil cadangan untuk nama diberikan kepada sistem pemberitahuan ini. Sehingga itu ia akan dipanggil sebagai “Tutup Gelung” menurut tweetnya. Sistem ini akan dipertingkatkan dan diperhalusi pada masa hadapan dengan maklum balas daripada Orang Dalam dan boleh dilihat melalui kemas kini, akan datang tidak lama lagi.

Beliau juga berkata bahawa sistem ini akan diperluaskan pada Januari. “Pada bulan Nov, pasukan Windows Insiders kami melakukan percubaan untuk mencipta ini sendiri untuk melihat kadar klik/buka. Pada Jan, kami akan melatih juara komuniti kawasan ciri kami untuk menulis mereka untuk maklum balas tetap kawasan mereka, “Sarkar tweeted. Apakah pendapat anda tentang sistem Maklum Balas baharu dalam Windows 10? Beritahu kami dalam ulasan di bawah.

se ista aconteser nao penso 2 veses dan compro um pc epal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *