Microsoft melancarkan Surface Pro 6 dan Surface Laptop 2 dalam warna hitam

Surface Andromeda Microsoft adalah peranti yang dikhabarkan lama yang membuat pusingan beberapa kali pada masa lalu tetapi syarikat itu belum mengesahkan kewujudannya lagi.

Menurut laporan, Microsoft masih berminat dengan peranti Surface boleh poket dan syarikat itu merancang untuk memperkenalkan tablet Surface Mini bersama peranti Surface Pro 2-dalam-1nya pada tahun 2014 tetapi eksekutif Microsoft telah membatalkan projek Surface Mini hanya beberapa minggu sebelum pelancarannya. t peranti yang unik.

Dari segi rupa, Microsoft masih mengusahakan Surface Andromeda, peranti mudah alih boleh lipat yang sangat dinanti-nantikan. Dalam temu bual, Panos Panay Microsoft mengakui bahawa Surface yang boleh dikocek adalah “benar-benar bayi saya.”

Microsoft merancang untuk mencipta faktor bentuk baharu pada masa hadapan tetapi syarikat itu hanya mahu melancarkan faktor bentuk dalam pasaran yang mengujakan pelanggan.

“Kami akan mencipta dan kami akan mencipta apabila produk adalah betul. Kami tidak boleh membawa kategori baharu ke dunia dan bukan menjadi tempat di mana pelanggan memerlukannya,” kata Panos Panay dalam temu bual. “Sekarang ini kami melihat orang ramai menggunakan produk ini dengan cara yang menarik perhatian saya, ia memberi inspirasi” jelas Panay.

“Saya fikir terdapat banyak faktor bentuk baharu yang akan datang pada masa hadapan,” kata Panay apabila ditanya tentang peranti Surface boleh poket.

Andromeda milik Microsoft (asalnya dirujuk sebagai Surface Phone) dikatakan akan tiba tahun depan. Andromeda akan menampilkan dua paparan dan engsel yang memegang skrin bersama-sama untuk membolehkan sokongan untuk faktor bentuk yang berbeza (seperti mod tablet, mod khemah dan mod komputer riba).

Menurut khabar angin terbaru, berita menarik AndromedaOS (perisian yang menjanakan peranti dwi-skrin) ditemui pek bahasa yang diterbitkan di Microsoft Store. Kebocoran itu menunjukkan bahawa Andromeda mungkin datang dengan ciri rakaman panggilan dan tanda-tanda konsep dwi-skrin turut dikesan.

Adalah penting untuk ambil perhatian bahawa Andromeda akan dapat menjalankan semua aplikasi Windows 10 UWP yang diterbitkan di Microsoft Store tetapi nampaknya pembuat perisian itu juga sedang membangunkan aplikasi yang direka untuk dijalankan pada Andromeda secara eksklusif.

Terdapat beberapa khabar angin yang mendakwa bahawa Microsoft sedang mencari untuk mengisi jurang aplikasi yang kontroversial dengan strategi yang tidak diketahui dan kebocoran ini menunjukkan bahawa pembangun pihak ketiga juga akan dibenarkan untuk membangunkan aplikasi dengan fokus pada ciri Andromeda.

Tiada maklumat khusus mengenai masa Andromeda boleh melihat siang hari tetapi kemungkinan Microsoft akan mendedahkan peranti itu apabila perkakasan dan perisian sudah sedia. Kami mungkin perlu menunggu sehingga 6 bulan untuk mengetahui lebih lanjut tentang produk sedemikian.

Sementara itu. . .

Saya sebenarnya tidak mahu peranti dwi skrin. Peranti skrin tunggal konvensional akan membantu saya. Sekurang-kurangnya dalam jangka pendek, sementara peranti dwi skrin dibangunkan.

HANYA. PELEPASAN. A. PRODUK.

Jadi jika Andromeda dikeluarkan, kemungkinan besar akan menjalankan Core OS bukan Windows On ARM. OS Teras direka bentuk untuk menghilangkan kelebihan untuk mencipta pengalaman peranti baharu, ia adalah OS yang mungkin anda lihat di Surface Hub 2. Banyak rendering yang saya lihat membentangkan Andromeda sebagai tablet tingkap, saya sebenarnya menjangkakan pengalaman itu berada di suatu tempat antara Pelancar Microsoft Android dan konsep Courier. Satu perkara yang berkemungkinan ialah versi OS Teras yang digunakan pada Andromeda berkemungkinan didorong oleh tugas dan bukannya didorong oleh Apl. Ini akan mempunyai dua kelebihan untuk Microsoft: Satu ia akan menawarkan pengalaman yang membezakan daripada peranti lipat Android yang kami jangka tidak lama lagi dan dua ia akan mengurangkan kesan jurang aplikasi.

Ini tidak bermakna apl tidak penting, mereka perlu melakukan lebih banyak lagi untuk menjamin pembangun, namun saya menjangkakan pengalaman itu lebih seperti: “Saya mahu menghantar mesej”>Apakah mesej itu>Bagaimana anda akan suka menghantar mesej?>”WhatsApp.” Daripada apl buka konvensional menghantar mesej, ini akan memberikan pengalaman yang lebih bersatu di bahagian komunikasi.

Sementara itu:

Seperti yang dijangkakan, Microsoft hari ini melancarkan Surface Pro 6 dan Surface Laptop 2 dalam warna hitam. Surface Pro 6 dan Surface Laptop 2 kedua-duanya menjalankan pemproses generasi ke-8 terbaru Intel yang meningkatkan prestasi keseluruhan dan menawarkan sandaran bateri yang lebih baik.

Dari segi perkakasan, Surface Pro 6 dan Surface Laptop 2 menampilkan perkakasan yang sama seperti yang dilihat pada Surface Pro (2017) dan Surface Laptop generasi pertama. Malangnya, Surface Pro 6 dan Surface Laptop 2 tidak disertakan dengan port USB-C.

Surface Laptop dikuasakan oleh pemproses Intel Core i5 generasi ke-8 dengan 8GB RAM dan 128GB Storan SSD. Microsoft juga menawarkan Surface Laptop 2 dengan spesifikasi yang lebih baik tetapi reka bentuk perkakasan kekal tidak berubah tanpa mengira konfigurasi yang anda pilih.

Microsoft nampaknya melancarkan kedua-dua peranti dengan Windows 10 dalam Mod S tetapi anda sentiasa boleh menaik taraf kepada Windows 10 Pro atau Home.

Seperti yang dijangkakan, Microsoft Surface Laptop 2 berharga sama seperti model tahun lepas.

Microsoft turut melancarkan Surface Pro 6 dalam warna hitam dan dengan pemproses generasi ke-8 Intel.

— Microsoft Surface (@surface) 2 Oktober 2018

Kami akan mengemas kini artikel ini sebaik sahaja kami mendapat maklumat lanjut tentang spesifikasi penuh Surface Pro 6 dan Surface Laptop baharu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *