Microsoft Edge dan Internet Explorer terus kehilangan Bahagian Pasaran Penyemak Imbas

Microsoft hari ini telah mengeluarkan Kemas Kini Windows 10 Build 16299 for Fall Creators baharu kepada orang ramai. Pautan Muat Turun Imej ISO Windows 10 Build 16299 kini disiarkan bersama-sama dengan fail UUP.

Windows 10 Build 16299 ISO Muat turun pautan:x64 linkandx86 linkOR Insider build.

Kemas Kini Windows 10 Fall Creators Muat turun pautan: pautan x64 danx86 ATAU binaan dalaman.

Melihat pautan muat turun alat Penciptaan Media? Tidak risau. Untuk memuat turun ISO, anda perlu membuka alatan pembangun dalam penyemak imbas web, anda boleh melakukannya dengan menekan butang F12. Setelah dibuka, tweak tetapan dan tukar penyemak imbas kepada versi Android atau iPhone. Jika anda menggunakan Chrome, klik pada ikon telefon bimbit kecil dan muat semula halaman. Itu sahaja, anda akan dapat memuat turun ISO sekarang.

Kemas Kini Windows 10 Fall Creators menambah banyak ciri baharu pada sistem pengendalian. Mari ketahui lebih lanjut tentang perubahan baharu yang diperkenalkan dengan kemas kini terkini.

My People ialah cara cepat untuk mengakses rakan atau ahli keluarga anda. Anda boleh menyematkan orang pada bar tugas dan menghubungi mereka dalam satu klik. Ia berfungsi dengan Skype atau apl Mel & Kalendar supaya anda boleh menghantar teks kepada seseorang atau menghantar e-mel tanpa membuka mana-mana apl. Anda juga boleh berkongsi fail terus ke kenalan yang disematkan dengan menyeretnya ke bar tugas dan Windows akan menghantarnya untuk anda. Jika kenalan yang disematkan akan menghantar emoji kepada anda, ia akan muncul pada bar tugas sebagai emoji animasi.

Windows 10 mendapat sokongan untuk set kepala Mixed Reality dengan Fall Creators Update, anda hanya perlu membeli set kepala Mixed Reality daripada Microsoft Store dan gunakan peranti Windows 10 yang serasi untuk menikmati pengalaman yang mengasyikkan. Windows Mixed Reality adalah lebih baik daripada yang didengari, anda boleh mengembara ke seluruh dunia dan juga memasuki permainan seperti Minecraft.

Pembuat terkemuka seperti Acer, Dell, HP dan Lenovo baru-baru ini telah melancarkan set kepala Windows Mixed Reality dengan harga serendah $399, anda juga akan menerima pengawal gerakan set kepala dalam pakej.

Microsoft telah menamakan semula Gedung Windows kepada Microsoft Store sebagai sebahagian daripada perubahan penjenamaannya. Gedung Windows (kini Microsoft Store) adalah sebaik dahulu, Microsoft sebenarnya telah menambah baik Gedung dengan beberapa perubahan reka bentuk yang besar. Microsoft Store dilengkapi dengan Fluent Design dan ia juga menyatukan pengalaman merentasi kedua-dua Windows 10 dan Xbox, ini menawarkan pengalaman membeli-belah yang lebih mudah tanpa mengira platform.

Microsoft sedang memberikan kemas kini utama kepada aplikasi Foto terbina dalam Windows 10. Ia kini lebih daripada pemapar foto ringkas, anda boleh menambah penapis, teks, kesan 3D dan juga objek 3D (akan datang). Setelah Windows 10 telah dinaik taraf, anda perlu membuka apl Foto dan klik pada butang cipta untuk menikmati ciri Remix Cerita.

Microsoft Edge juga mendapat ciri baharu seperti keupayaan untuk menganotasi buku anda. Anda boleh memperibadikan buku anda dalam pelayar Edge dengan menambahkan sorotan yang tersedia dalam empat warna atau garis bawah, salin teks dan tambah ulasan. Pembantu digital Cortana juga akan dapat mencari lebih banyak maklumat tentang kandungan yang anda baca.

Anda kini juga boleh menyemat tapak web kegemaran anda pada bar tugas, ini membolehkan anda mengakses tapak web dengan serta-merta terus dari bar tugas. Untuk mendayakan ciri ini, buka tapak web di Edge -> Menu -> Sematkan halaman ini ke bar tugas dan itu sahaja. Satu lagi perubahan besar ialah mod skrin penuh dalam Microsoft Edge, anda boleh dayakan dengan menekan kekunci F11. Akhir sekali, anda boleh mengedit URL untuk kegemaran daripada Hab -> Kegemaran dan pilih edit pilihan URL.

Microsoft telah mengeluarkan kemas kini kepada orang awam dengan pembetulan pepijat dan penambahbaikan. Microsoft telah membetulkan banyak pepijat dengan kemas kini hari ini. Syarikat itu telah membetulkan masalah dengan pemacu optik yang tidak akan disenaraikan di bawah ‘PC ini’. Syarikat itu akhirnya telah membetulkan pepijat dalam Microsoft Edge di mana penyemak imbas akan ranap apabila menatal PDF terbenam.

Isu lain yang menggunakan pemberitahuan Muat Turun Fail Automatik untuk menyekat apl daripada memuat turun fail tidak berfungsi untuk apl UWP telah dibetulkan. Windows Defender juga telah dikemas kini dengan pembetulan pepijat kepada isu di mana ia memuat turun fail dipilih untuk berada dalam talian sahaja selepas menggunakan dialog pemilih fail dan melihat lakaran kecil mereka.

Anda boleh memuat turun binaan baharu dengan menuju ke Tetapan > Keselamatan & Kemas Kini > Kemas Kini Windows untuk memasang kemas kini pratonton. Sebagai alternatif, anda memuat turun ISO pihak ketiga dan memasang kemas kini pada mesin anda.

Hai! Saya sedang mencari fail ISO Windows 10 Version 1709 Build 16299.192 / 64 Bit GERMAN untuk membaiki pemasangan saya menggunakan DISM.

Menurut data terkini dari firma Analitis Web AS Net Applications, Microsoft Edge dan Internet Explorer terus kehilangan bahagian pasaran dalam kategori Pelayar. Bahagian pasaran untuk kedua-dua apl itu jatuh kepada 21% yang merupakan penurunan terbesar sejak awal tahun.

Microsoft kini menghadapi dua isu utama dengan pelayar Edgenya ialah ia mengeluarkan ciri baharu kepada pelayar Edge dua kali setahun dan itu hanya untuk peranti Windows 10. Microsoft bersaing dengan Android sebagai OS yang paling berjaya pada Mudah Alih dan lebih masuk akal untuk Microsoft mengeluarkan pelayar webnya pada platform mudah alih.

Penurunan penyemak imbas Edge kebanyakannya disebabkan oleh kekurangan sambungan yang tersedia untuk pengguna Chrome dan Firefox walaupun Edge ialah pelayar yang cekap untuk Windows 10 PC. Kini masih dapat dilihat sama ada Redmond Giant akan berjaya meningkatkan bahagian Pasaran Pelayar Edgenya dengan keluaran Windows 10 S pada PC.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *