Microsoft akan memberitahu anda apabila maklum balas Windows 10 anda telah ditangani

Walaupun Windows Phone sudah mati, Microsoft masih belum berputus asa dengan idea Windows pada Mudah Alih, kerana syarikat itu sedang menguji Surface Phone secara dalaman dan kini peranti jenis mudah alih boleh lipat yang diberi nama kod ‘Andromeda’. Kita sedia maklum bahawa Microsoft sedang merancang untuk peranti Windows 10 yang boleh dilipat kerana syarikat itu bukan sahaja telah mempatenkan reka bentuk serupa tetapi para eksekutif juga mengesahkan bahawa peranti mudah alih Surface Microsoft yang seterusnya bukanlah telefon pintar yang mudah.

Microsoft akan menggunakan Windows 10 Composable Shell (CShell) untuk menjalankan Windows 10 pada sebarang faktor bentuk seperti peranti boleh lipat. Selain itu, khabar angin yang boleh dipercayai juga mengesahkan bahawa mudah alih boleh lipat Microsoft sudah dalam fasa prototaip.

Pemerhati Microsoft, Brad Sams baru-baru ini mendedahkan bahawa pencipta HoloLens Alex Kipman juga sedang mengusahakan pembangunan paparan untuk peranti mudah alih boleh lipat ‘Andromeda’. “Satu khabar angin yang saya pernah dengar tetapi belum dapat disahkan ialah Microsoft mahu membina paparan holografik supaya boleh menunjukkan hologram,” jelasnya.

Kini sebuah laman web Itali telah melihat projek daripada pasukan Microsoft Research di mana syarikat itu menunjukkan peranti bersaiz tablet yang menyokong penderia sepertiKinect, mengesahkan bahawa Microsoft telah menguji paparan sedemikian sejak 2014. “Ramai orang sedang mengusahakan peranti antara muka pengguna dekat medan yang mengesan tuding, gerak isyarat dan pose. Tetapi tiada apa-apa dalam ruang di hadapan peranti untuk menunjukkan kepada pengguna perkara yang perlu dilakukan. Projek ini memperkenalkan paparan terapung yang berlegar di atas peranti, memberikan isyarat visual untuk interaksi gerak isyarat,” Microsoft Pasukan penyelidik menerangkan.

Teknologi serupa boleh dilaksanakan pada peranti mudah alih Andromeda untuk menghasilkan hologram. Perlu diingat bahawa peranti mudah alih Andromeda yang boleh dilipat bukanlah Surface Phone yang telah lama dikhabarkan, konsep asal peranti mudah alih mitos itu mungkin telah dibatalkan apabila Intel membunuh cip SoFIA dan Broxton.

Jika ia benar, saya tidak akan terkejut tetapi saya masih mahukan satu hanya jika mereka menambah banyak apl

Windows Insiders telah membantu Microsoft membentuk sistem pengendalian Windows 10 dengan memberikan maklum balas. Dengan Windows 10, Microsoft telah mengeluarkan Hab Maklum Balas terbina yang membolehkan pengguna menghantar maklum balas baharu, melaporkan pepijat dan mengundi maklum balas sedia ada. Walaupun sistem maklum balas sememangnya lebih baik pada Windows 10, ia masih kekurangan beberapa ciri yang sangat diperlukan.

Microsoft hari ini sedang menambah baik sistem maklum balas pada Windows 10. Syarikat itu dalam catatan blog telah menjelaskan bahawa ia kini akan menghantar pemberitahuan kepada Windows Insider apabila pepijat atau maklum balas mereka yang dilaporkan telah ditangani. Microsoft telah menemui tiga cara untuk memberitahu anda apabila maklum balas yang anda failkan telah dibetulkan.

Microsoft juga akan menghantar pemberitahuan kepada anda apabila isu anda yang dilaporkan sudah lapuk dan meminta pengguna menyemak maklum balas. Jika anda ingin mendapatkan pemberitahuan melalui e-mel, Microsoft juga bersedia dengan pilihan untuk menghantar e-mel kepada anda status maklum balas. Akhir sekali, anda akan mengetahui status maklum balas anda di Hab Maklum Balas.

“Jika anda telah menyerahkan item maklum balas yang sangat berkesan yang kami tetapkan dalam Kemas Kini Pencipta Musim Gugur, kami juga telah memberikan anda langganan Pembelajaran LinkedIn selama tiga bulan supaya anda boleh terus belajar dan berkembang,” jelas Dona Sarkar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *