Membetulkan isu dengan iPod Touch 3.1.2 blackra1n Jailbreak

Ramai orang telah melaporkan isu dengan pemecahan jail menggunakan alat blackra1n baharu oleh George, terutamanya pemilik iPod Touch 3G. Beberapa isu ini ada kaitan dengan fakta bahawa ini adalah jailbreak yang ditambat untuk iPod Touch 3G setakat ini. Ini bermakna untuk but iPod Touch 3G anda, ia mesti dipalamkan ke dalam komputer anda dan anda mesti menjalankan blackra1n semula. Bagi mereka yang tersekat pada skrin putih atau tidak dapat but peranti anda, berikut ialah beberapa petunjuk penting yang perlu diingat semasa proses:

Pada akhirnya, perlu diingat bahawa blackra1n benar-benar berfungsi. Saya mencubanya pada iPod Touch 2G 8GB saya, dan ia berfungsi pada percubaan pertama. Ia hanya tersekat apabila menjalankan Cydia buat kali pertama. Saya terpaksa but semula menggunakan helah butang Power + Home, tetapi selepas itu, ia benar-benar lancar.

Jika anda mempunyai sebarang soalan, letakkan di dalam komen di bawah, atau anda dialu-alukan untuk memulakan perbincangan di halaman peminat Facebook kami.

Kemas kini: George Hotz telah tweet tentang isu penting yang kebanyakan orang hadapi. Anda perlu menyemak sama ada model iPod Touch 2G atau 3G, 8GB anda bermula dengan MB atau MC. Untuk MC ia tidak akan berfungsi, jadi anda harus memulihkannya kembali kepada perisian tegar lama. Ia berfungsi dengan baik untuk yang bermula dengan MB. Saya rasa itu sepatutnya menjawab kebanyakan isu yang dihadapi oleh orang ramai dengan blackra1n.

Kemas kini 2: blackra1n RC2 telah dikeluarkan yang membetulkan kebanyakan isu. Baca lebih lanjut di sini.

Penting:iPhone OS 3.1.3 telah dikeluarkan untuk iPhone dan iPod Touch. Kami mempunyai panduan baharu tentang cara menjailbreak iPhone 3.1.3 dan iPod Touch 3.1.3 dengan redsn0w 0.9.4. Jangan tingkatkan kepada iPhone OS 3.1.3 jika anda menggunakan semula iPhone3G/3Gs yang tidak berkunci atau jailbrokeniPod Touch 2G(Model MC)/3G. Panduan redsn0w adalah untuk iPhone 2G/3Gjailbreak dan iPod Touch 1G/2G ( Model bukan MC) sahaja.

Kemas kini: Gunakan yang ini untuk jailbreak semua model iPod Touch dengan OS 3.1.2/3.1.3 tidak ditambat menggunakan Spirit Jailbreak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *