Mehvish Mushtaq, Pengarang di Make Tech Easier

Mehvish Mushtaq

Mehvish adalah peminat teknologi dari Kashmir, India. Seorang jurutera komputer mengikut ijazah, dia sentiasa berminat untuk membantu apabila seseorang mendapati teknologi mencabar. Pendirian kegemarannya termasuk panduan cara, penerangan, petua dan kiat untuk Android, iOS/iPadOS, Windows, media sosial dan apl web.

Instagram memperkenalkan ciri baharu yang membolehkan anda memadamkan satu foto daripada siaran atau cerita karusel. Tutorial ini menunjukkan kepada anda bagaimana untuk mencapai ini.

Tidak tahu cara mencari Twitter dengan betul untuk mencari tweet: Teruskan membaca untuk mengetahui cara menggunakan carian lanjutan Twitter untuk mencari tweet lama.

Terdapat banyak sebab untuk menyekat tapak web tertentu. Kami menunjukkan cara menyekat tapak web pada Chrome, Firefox, Edge, Safari, Android dan iOS.

Apakah perbezaan, dan yang mana yang terbaik untuk anda, antara Gboard, SwiftKey dan Papan Kekunci Samsung? Baca perbandingan ini dan buat keputusan.

Panduan ini menunjukkan pelbagai templat resum茅 Google Docs untuk menjadikan hidup anda lebih mudah semasa tugas sukar mencari pekerjaan baharu.

Tutorial ini mengkaji beberapa penyelesaian yang membolehkan anda memuat turun video Twitter pada Android, iPhone dan desktop.

Nilai pendua dalam Microsoft Excel boleh menjengkelkan. Artikel ini menunjukkan cara mencari, mengira dan mengalih keluar pendua dalam Excel.

Walaupun Microsoft Word tidak mempunyai butang padam halaman, panduan ini menunjukkan cara memadam halaman dalam Word pada PC, peranti mudah alih dan Web.

Soalan yang kerap ditanya ialah sama ada media sosial dan apl sembang menghantar pemberitahuan kepada anda apabila tangkapan skrin diambil. Mari teroka dan ketahui.

Bersama-sama dengan mengedit foto, kini anda boleh mengedit video dalam Canvae. Lihat cara menggunakan editor video Canva pada desktop.

Pemesejan RCS tersedia sebagai setara iMessage pada Android. Dalam artikel ini, anda akan mengetahui apakah itu pemesejan RCS dan cara menggunakannya.

Adakah anda akan menerima tetamu yang anda tahu akan meminta kata laluan Wi-Fi anda? Mari lihat cara mencari dan berkongsi kata laluan Wi-Fi pada mana-mana peranti.

Dengan Google Messages diprapasang pada kebanyakan foto Android, artikel ini menunjukkan kepada anda cara menyediakan dan menggunakan Google Messages (aka Android Messages.

Ingin mencipta nada dering daripada lagu, video atau klip rakaman? Kami menunjukkan kepada anda cara membuat dan menetapkan nada dering tersuai pada Android dan iOS.

Gunakan arahan Run dalam Windows untuk mengakses alatan dan tugasan dengan cepat. Senarai ini termasuk perintah Run yang berguna untuk membantu anda menjadi lebih produktif.

Apl WhatsApp gagal apabila bertukar antara Android dan iOS. Ketahui cara iCareFone Transfer memindahkan data daripada Android ke iOS.

Terdapat apl kawalan kelantangan Android untuk membantu anda memperhalusi kelantangan peranti anda. Lihat senarai apl kawalan volum Android yang berguna ini.

Anda boleh bersembang dengan rakan anda menggunakan WhatsApp Web dari mana-mana pelayar. Artikel ini menyenaraikan petua dan ciri WhatsApp Web terbaik yang mungkin anda tidak tahu.

Ingin menukar gambar menjadi meme? Artikel ini melihat apl penjana meme terbaik untuk Android, iPhone, alatan dalam talian dan desktop.

Artikel ini menyediakan beberapa pembetulan yang paling mudah dan berkesan untuk menyelesaikan ralat yang berlaku apabila Perkhidmatan Google Play telah berhenti.

Facebook telah menjadi tempat tumpuan untuk mencari apa sahaja. Di sini anda akan belajar cara menggunakan penapis carian lanjutan Facebook pada mudah alih dan PC.

Pangkas dan pangkas sering digunakan secara bergantian berkenaan video, tetapi ia adalah tindakan yang berbeza. Di sini kita lihat cara memangkas dan memangkas video pada Android dan iPhone.

Adakah seseorang mengganggu anda dengan kerap menelefon atau menghantar mesej. Kurangkan beban anda dengan mempelajari cara menyekat nombor pada Android dan iPhone.

Jika anda perlu berehat dari Instagram, anda boleh menyahaktifkan akaun anda dan bukannya memadamkannya. Di sini anda akan belajar cara memadam atau menyahaktifkan akaun Instagram anda dan apakah perbezaannya.

Ralat “Wi-Fi tidak mempunyai konfigurasi IP yang sah” kebanyakannya berlaku disebabkan oleh isu pemacu, salah jajaran penghala dan alamat IP PC atau masalah DNS. Mari kita lihat penyelesaian yang berpotensi.

Google Chrome menawarkan pelbagai tetapan penyesuaian. Mari kita terokai cara menyesuaikan Google Chrome agar sesuai dengan keperluan kita.

Anda mungkin mahu memadamkan beberapa fail daripada Google Drive anda jika ia penuh. Ketahui cara memadamkan berbilang, yatim piatu dan fail Google Drive yang dikongsi.

Adakah anda sudah selesai menggunakan Facebook dan mahu memadamkan akaun anda? Ketahui di sini cara untuk menyahaktifkan atau memadam akaun Facebook anda dan yang terbaik untuk anda.

Ketahui cara menyediakan dan menggunakan Samsung Galaxy Watch tanpa menyambung ke telefon mudah alih dan cara menyambung ke telefon kemudian.

Meneroka Dokumen Google mendedahkan banyak ciri tersembunyi. Artikel ini memberi anda petua terbaik untuk mengedit Dokumen Google dan menyimpannya sebagai PDF.

Kertas dinding langsung adalah sedikit kebaharuan pada peranti Android. Kami menunjukkan kepada anda cara membuat dan menetapkan kertas dinding langsung dan video pada Android.

Adakah folder Muat Turun anda membonjol di bahagian jahitan? Teruskan membaca untuk mengetahui cara memadam muat turun pada telefon Android dan menyingkirkan lebihan fail.

Pengguna WhatsApp telah melaporkan masalah memuat turun media. Di sini kami memberi anda pembetulan untuk imej dan video WhatsApp yang tidak memuat turun isu.

Jika anda terganggu dengan bunyi papan kekunci pada telefon pintar anda, baca terus untuk mengetahui cara mematikan bunyi papan kekunci pada Android dan iPhone.

Ia boleh menjengkelkan apabila video YouTube mula dimainkan secara automatik. Ketahui cara anda boleh menghentikan video YouTube daripada dimainkan dengan mudah semasa menatal.

Google membenarkan anda menaip dokumen anda menggunakan arahan suara anda. Di sini kami memperincikan cara menggunakan penaipan suara dalam Dokumen Google.

Mod Jangan Ganggu mungkin tidak berguna seperti yang dimaksudkan. Ketahui cara mematikan Jangan Ganggu semasa memandu pada Android dan iPhone.

Gedung Google Play mungkin menyebabkan beberapa masalah pada masa-masa tertentu. Ketahui cara untuk menyahpasang Gedung Google Play dan memasangnya semula untuk menyelesaikan isu tersebut.

Isu dengan nama kenalan tidak dipaparkan dan muncul sebagai nombor dalam iOS mengecewakan. Di sini anda boleh mempelajari banyak kaedah untuk memperbaikinya.

Jika Samsung Galaxy Watch anda tidak bersambung ke telefon anda, cuba pelbagai kaedah ini untuk menyelesaikan isu dan menyambung ke telefon anda.

Anda perlu melakukan tetapan semula keras pada iPhone atau iPad anda jika anda tidak boleh memulakannya semula seperti biasa. Begini cara anda boleh menetapkan semula keras iPhone dan iPad anda.

Untuk mematikan pemberitahuan pada Android buat sementara waktu, anda perlu mendayakan mod Jangan Ganggu pada Android. Begini caranya.

Sambungan Chrome boleh mengacaukan menu anda dengan mudah jika anda memasang terlalu banyak. Ketahui cara menyemat hanya sambungan yang anda mahu pada bar alat Chrome.

Jika anda tidak menyukai apl pemesejan yang diprapasang, ketahui cara menukar apl pemesejan lalai pada Android kepada apl SMS pihak ketiga.f

X Jika anda telah merosakkan penyesuaian papan kekunci Samsung anda, di sini kami menunjukkan kepada anda cara untuk menetapkan semula Papan Kekunci Samsung dan mengembalikannya kepada normal.

Jika anda tidak berpuas hati dengan Google Photos atas sebab tertentu, berikut ialah cara anda boleh mengalihkan foto anda daripada Google Photos ke Amazon Photos.

Pautan Kumpulan WhatsApp boleh dikongsi dengan sesiapa sahaja, sekali gus meningkatkan jangkauan kumpulan anda. Begini cara anda boleh membuat pautan kumpulan WhatsApp.

Pernah terfikir mengapa foto anda tidak kelihatan bagus sebagai kertas dinding? Berikut ialah helah untuk menukar gambar menjadi kertas dinding yang sesuai pada Android.

Samsung One UI 3 mempunyai beberapa ciri rahsia yang anda akan suka. Berikut ialah 14 petua, helah dan ciri tersembunyi Samsung One UI 3 teratas.

Microsoft telah mengumumkan Windows 11, dan kami pasti anda mempunyai banyak soalan mengenainya. Berikut ialah jawapan kepada Soalan Lazim teratas tentang Windows 11.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *