McAfee menemui kelemahan pelaksanaan kod menggunakan Cortana Microsoft

Microsoft menceburi perkhidmatan muzik dengan Zune, dan walaupun pasaran termasuk 11 juta lagu, kedai itu agak tidak berjaya dan gergasi perisian itu memutuskan untuk menjenamakan semula ia kepada Xbox Music. Penjenamaan semula itu juga tidak membantu, dan pada tahun 2015, Microsoft mengumumkan penjenamaan semula perkhidmatan muziknya sebagaiGroove.

Malangnya, Microsoft Groove gagal menarik pengguna juga, dan syarikat itu pada tahun lepas mengumumkan bahawa ia akan menutup perkhidmatan penstriman, dan memindahkan pengguna ke Spotify tanpa kos tambahan.

Microsoft baru-baru ini mengumumkan bahawa aplikasi Groove Music untuk iOS dan Android akan dihentikan pada 1 Disember 2018. Apl Groove Music tidak lagi tersedia untuk dimuat turun daripada Apple App Store dan Google Play Store, tetapi ia akan terus berfungsi untuk pengguna sedia ada untuk pada masa ini.

Apl itu akan berhenti berfungsi pada telefon selepas tarikh akhir dan Microsoft mengesyorkan pengguna mendengar senarai main pada PC, Xbox atau Windows Phone. Perlu diingat bahawa Groove Music masih tersedia pada peranti Windows 10, tetapi perkhidmatan penstriman muzik telah dihentikan.

“Pada 1 Disember 2018, apl iOS dan Android Groove Music akan ditamatkan. Fail muzik peribadi anda akan terus tersedia dalam OneDrive. Anda boleh terus mendengar fail tersebut dan senarai main anda, dengan apl Windows 10 Groove Music dihidupkan PC, Xbox atau Windows Phone,” kata Microsoft dalam dokumen sokongan.

Anda akan dapat mendengar muzik peribadi yang disimpan dalam OneDrive pada Groove Music untuk peranti Windows 10, dan seperti yang dinyatakan di atas, senarai main juga boleh diakses pada Windows Phone.

Perlu diingatkan bahawa Microsoft tidak mempunyai rancangan untuk mematikan aplikasi Groove Music pada Windows 10, dan ia akan terus berfungsi pada Windows Phones juga. Sudah tentu, adalah pelik untuk Microsoft menyebut Windows Phone sebagai platform yang disyorkan memandangkan syarikat itu sendiri telah menghentikannya.

Tidak perlu dikatakan, jika anda memiliki PC atau Xbox atau Windows Phone, anda boleh mendengar senarai main di sana. Anda jelas mempunyai banyak pilihan lain di Gedung Google Play untuk dipilih

Microsoft hari ini turut mengemas kini apl Groove Music pada Android dan iOS dengan pembetulan pepijat kecil dan peningkatan yang tidak diketahui. Seorang jurucakap berkata bahawa Microsoft akan mula memaklumkan pengguna Android dan iOS mengenai pengumuman minggu ini. Anda boleh bertukar kepada Spotify, salah satu alternatif terbaik yang boleh anda terima dalam jangka panjang.

Nah, itu menarik…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *