Mayank Sharma, Pengarang di Make Tech Easier

Mayank Sharma

Mayank Sharma telah menulis di Linux selama lebih sedekad dan merupakan penyumbang tetap kepada majalah Format Linux.

Adakah anda tahu anda boleh menggunakan Raspberry Pi sebagai pemancar FM dan menyediakan stesen radio anda sendiri? Dan itu dilakukan tanpa banyak bermain-main.

Raspberry Pi dilengkapi dengan modul kamera yang boleh mengambil tangkapan HD penuh. Berikut ialah panduan untuk menggunakan Raspberry Pi anda sebagai kamera pengawasan.

Media optik boleh menjadi penyelesaian sandaran yang murah, tetapi ia gagal lebih kerap daripada yang diharapkan. Anda boleh memperbaikinya dengan membuat sandaran kalis ranap. Ini caranya.

Jika anda fikir penghala wayarles anda hanya cukup baik untuk menyampaikan alamat IP ke peranti di sekitar rumah anda, anda perlu memasukkan kehidupan baharu ke dalamnya dengan OpenWRT.

Jika anda seorang audiophile, anda akan mengejek cadangan menggunakan Raspberry Pi untuk mendengar muzik. Tetapi itu kerana anda masih belum mencuba RaspyFi. Ia direka untuk pencinta muzik dan dilengkapi sepenuhnya untuk berfungsi dengan peralatan HiFi anda.

Anda boleh menggunakan Raspberry Pi untuk melakukan semua jenis perkara aneh, tetapi salah satu kegunaan paling menarik untuk peranti kecil itu ialah PC teater rumah (HTPC).

Memadam fail adalah mudah. Memulihkannya tidak. PhotoRec ialah alat berasaskan baris arahan kecil yang bagus yang boleh memulihkan fail yang dipadam secara tidak sengaja.

Jika anda telah memasang perisian yang boleh diakses rangkaian atau apl web pada pelayan, anda tahu tugas itu. Di sinilah Turnkey Linux benar-benar bersinar.

Adakah anda mempunyai PC lama yang tidak dapat bersaing dengan permintaan perkakasan distro moden? Berikut ialah semua maklumat rendah mengenai distro buatan khusus yang paling popular untuk komputer lama yang telah melepasi tahap jayanya.

Uber geeks boleh melakukan segala-galanya dari baris arahan. Dengan Beets, mereka juga boleh menguruskan perpustakaan media mereka tanpa log masuk ke dalam persekitaran grafik.

Saya suka distro yang mencuba dan meniru OS lain. Pear OS 8 ialah tiruan hebat Mac OS X, tetapi melakukan kerja yang lemah dalam mempersembahkan yang terbaik dari Linux.

Jika anda mempunyai muzik anda di semua tempat, anda boleh menukar mana-mana pembesar suara “bodoh” kepada pembesar suara wifi dan menstrim muzik anda dari jauh. Berikut adalah butiran penuh.

Jika anda tidak mengambil berat tentang bling desktop yang mewah, dan boleh bertahan dengan hanya papan kekunci, maka anda akan mendapati diri anda berada di rumah dengan Salix Ratpoison 14.0.1.

Menjalankan skrip automatik melalui SSH boleh menjadi tugas yang sukar kerana ia memerlukan anda memasukkan kata laluan untuk setiap sambungan. Inilah cara anda boleh mengatasi masalah ini.

Tidak seperti distro desktop biasa, Zentyal direka sebagai pelayan web sehenti untuk pejabat kecil dan pengguna perusahaan. Distro mempunyai semua komponen yang anda perlukan untuk menyediakan pelayan.

Jika anda melihat melepasi keunikan kecil EmmabuntÁúČs, anda akan menemui distro yang disusun dengan baik yang malah akan menarik minat pengguna di luar pangkalan pengguna yang dimaksudkan.

Video siaran skrin ialah alat yang sesuai untuk menyediakan bantuan pengajaran. Kazam untuk Linux cukup mudah untuk pengguna baharu, dan menawarkan kawalan boleh tweak kepada pengguna berpengalaman.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *