Masalah iOS 12.1 dan kemungkinan pembetulan

Kemas kini iOS 12.1 kini dilancarkan ke peranti iPhone dan iPad yang disokong. Kemas kini datang dengan nombor binaan 16B93 untuk iPhone XR dan 16B92 untuk peranti iPhone dan iPad yang lain.

Kemas kini ini membolehkan FaceTime Kumpulan, menambah 70 emoji baharu, dan membawa sokongan Dwi SIM untuk iPhone XS dan iPhone XR. Walau bagaimanapun, seperti mana-mana keluaran iOS lain, kemas kini iOS 12.1 mempunyai bahagian pepijat dan isunya. Ramai pengguna telah membawanya ke forum Komuniti Apple dan papan sosial lain untuk menyerlahkan masalah dalam iOS 12.1. Kami telah menyusun senarai masalah yang paling biasa dalam iOS 12.1 dengan kemungkinan pembetulan untuk beberapa isu ini.

Ini adalah masalah yang paling biasa dialami pengguna selepas mengemas kini kepada versi iOS baharu. Jika iPhone anda tidak memberikan prestasi WiFi yang sama seperti pada versi iOS sebelumnya, jangan risau! Ia bukan isu iOS 12.1. Dan anda boleh membetulkannya dengan mudah dengan sama ada memulakan semula iPhone anda ATAU dengan menyambung semula ke rangkaian WiFi.

Jika menyambung semula ke rangkaian WiFi tidak membantu, anda mungkin perlu Tetapkan Semula Tetapan Rangkaian pada iPhone anda dengan pergi ke Tetapan Lu Am Lu Set Semula Lu Set Semula Tetapan Rangkaian.

Sesetengah pengguna melaporkan kelajuan WiFi dan Data yang perlahan selepas memasang kemas kini iOS 12.1. Kami belum mengalami perkara ini pada mana-mana peranti iPhone atau iPad kami lagi, tetapi jika internet berjalan perlahan pada iOS 12.1 untuk anda, anda boleh mencuba perkara berikut pembetulan biasa untuk isu berkaitan internet pada iPhone:

Sesetengah pengguna melaporkan prestasi yang lebih perlahan pada iPhone mereka selepas memasang kemas kini iOS 12.1. Ia sangat kecil kemungkinannya berlaku, tetapi jika anda juga mengalami ketinggalan pada iPhone anda selepas kemas kini iOS 12.1, penyelesaian mudah untuk masalah itu ialah dengan memaksa memulakan semula iPhone anda sekali.

Sesetengah pengguna iPhone X melaporkan isu pelik dengan kemas kini iOS 12.1 di mana skrin menjadi tidak responsif dan membeku tanpa sebab yang jelas. Kami tidak pernah mengalami isu ini pada keluaran beta iOS 12.1 atau selepas keluaran akhir semalam. Jika anda juga mengalami masalah ini pada iPhone anda, ikuti petua pantas di bawah:

Bagi sesetengah pengguna yang malang, Face ID telah berhenti berfungsi pada iPhone mereka yang lebih baharu selepas memasang kemas kini iOS 12.1. Ini bukan isu yang meluas tetapi jika anda mengalami masalah ini, adalah idea yang baik untuk Tetapkan semula ID Wajah dengan pergi ke Tetapan 禄 Face ID & Kod Laluandan kemudian sediakannya semula.

Kemas kini iOS 12.1 membawakan banyak emoji baharu untuk iPhone dan iPad anda. Tetapi bagi sesetengah pengguna, keseluruhan papan kekunci Emoji telah hilang selepas memasang kemas kini iOS 12.1. Syukurlah, pembaikan untuknya adalah mudah. Anda hanya perlu menambah papan kekunci Emoji kembali ke iPhone anda daripada tetapan Papan Kekunci.

Itu sahaja buat masa ini, tetapi kami pasti akan menambah lebih banyak isu daripada iOS 12.1 dengan kemungkinan pembetulan pada halaman ini. Nantikan?/em>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *