Maklumat pemproses Snapdragon akan datang bocor

Semua TAWARAN HITAM JUMAAT yang anda perlukan!

Kami disokong pembaca. Pautan luar mungkin memberi kita komisen.

Maklumat yang didedahkan oleh Evan Blass tidak merujuk kepada Snapdragon 888+, tetapi pemproses yang berbeza di hadapan, mungkin dirancang untuk 2022. Walaupun penjenamaannya belum diketahui, ia mungkin akan mengikut skema penamaan sepanjang garis 89x. Kami memohon maaf atas kesilapan. Cerita asal di bawah.

Kita telah memasuki bulan Jun, bermakna kita semakin menghampiri separuh kedua 2021. Ini juga bermakna kita semakin hampir dengan pelancaran pemproses Qualcomm Snapdragon 888+ baharu. Maklumat pertama tentang SM8450 atau Waipio ditemui oleh Abhishek Yadav awal minggu ini di Geekbench. Ia datang dengan nama kod yang sama seperti Snapdragon 888 semasa, yang menunjukkan ini adalah varian baharu perdana terbaharu Qualcomm. Kini, kebocoran terbaru datang kepada kami melalui Evan Blass, di mana dia mendedahkan butiran penting pemproses yang akan datang.

Mengikut maklumat terkini yang diberikan oleh pembocor terkenal Evan Blass, Qualcomm Snapdragon 888+ baharu akan tiba dengan sistem Modem-RF Snapdragon X65 5G bersepadu, dan ia direka pada proses 4nm. Dia juga berkongsi helaian spesifikasi awal yang menyebut komponen utama chipset.

Evan Blass (@evleaks) 3 Jun 2021

Qualcomm Snapdragon 888+ atau SM8450 akan tiba dengan lebih kuasa, proses 4nm dan lebih banyak ciri terima kasih kepada penyepaduan modem Qualcomm X65 5G terkini, yang akan memberikannya sehingga 10 Gbps kelajuan, iaitu lebih daripada 7.5Gbps yang ditemui pada modem X60 5G yang disertakan dengan Snapdragon 888 semasa. Ia juga akan menampilkan seni bina cip ARMv9 serba baharu dengan teras Kryo 780, GPU Adreno 730 dan antara muka kamera yang akan berdasarkan ISP Spectra 680.

Selanjutnya, kami juga menjangkakan untuk mendapatkan Bluetooth 5.2 dan WiFi 6E terima kasih kepada cip Qualcomm FastConnect 6900. Akhir sekali, pemprosesan video dan pemprosesan paparan akan dijalankan oleh Adreno 655 dan Adreno 1195, masing-masing.

Ingat bahawa Snapdragon 888+ yang didakwa, atau Qualcomm Lahaina untuk arm64, berjaya mencapai skor teras tunggal 1,171 dan skor berbilang teras 3,704 di Geekbench, dirangsang oleh peranti dengan hanya 6GB RAM. Perkara lain yang perlu dipertimbangkan ialah kebanyakan perdana Android biasanya dilengkapi dengan 12GB atau 8GB RAM, jadi kami boleh menjangkakan lebih kuasa dan prestasi yang lebih baik dalam peranti masa hadapan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *