Mahesh Makvana, Pengarang di Make Tech Easier – Halaman 6 daripada 7

Mahesh Makwana

Mahesh Makvana ialah seorang penulis teknologi bebas yang telah menulis beribu-ribu siaran tentang pelbagai topik teknologi di pelbagai tapak. Beliau pakar dalam menulis tentang siaran teknologi Windows, Mac, iOS dan Android. Dia telah menceburi bidang itu selama lapan tahun yang lalu dan tidak menghabiskan satu hari pun tanpa memikirkan perantinya.

Power Toggles ialah apl Android yang membolehkan anda meletakkan pintasan untuk pelbagai tetapan sistem pada skrin utama anda; ia adalah penjimat masa yang besar. Baca semua tentangnya di sini.

Jika anda baru menggunakan Rangka Kerja Xposed dan tidak tahu modul mana yang wujud, senarai 6 modul Xposed berguna ini akan membantu anda bermula.

Modul Xposed yang dipanggil Main Balik Latar Belakang YouTube membolehkan anda memastikan video anda terus dimainkan walaupun anda berada di luar apl YouTube rasmi. Ini caranya.

Jika anda seorang pengguna Android, terdapat beberapa apl untuk memastikan tugasan teratur. Berikut ialah enam apl senarai tugasan yang membantu anda mengurus tugasan anda.

Jika anda sering terpaksa berkongsi komputer, anda mungkin ingin mengosongkan data secara automatik apabila anda keluar dari penyemak imbas. Begini cara anda boleh melakukannya dalam Chrome & Firefox.

Mahukan cara untuk mendapatkan pelbagai bukti kelayakan log masuk anda dan menjauhkannya daripada mengintip? Begini cara anda boleh menetapkan kata laluan induk untuk berbuat demikian dalam Firefox.

Jika anda mempunyai artikel pada telefon Android anda yang ingin anda baca pada desktop anda, anda boleh menggunakan apl CaastMe untuk berkongsi pautan dari Android ke Desktop. Ini caranya.

Menanda air imej anda ialah cara yang baik untuk mengelakkan kecurian imej. Berikut ialah lima aplikasi yang boleh melakukan penanda air untuk anda pada Mac anda.

Terdapat banyak apl e-mel berguna untuk Android yang membantu anda menjadi lebih produktif dengan e-mel anda. Berikut ialah lima apl e-mel terbaik untuk Android yang patut anda semak.

Alamat MAC membantu peranti lain dalam rangkaian anda untuk mengenal pasti secara unik pelbagai komponen pada PC anda. Berikut ialah 3 cara mudah untuk mencari alamat MAC dalam OS X.

Pernahkah anda ingin mengetahui dengan tepat berapa banyak kerja cetakan telah dilakukan pada Mac anda? Anda boleh melihat sejarah cetakan menggunakan penyelesaian yang dijelaskan di bawah.

Jika anda menghadapi masalah pencetakan pada Mac anda, salah satu penyelesaiannya ialah menetapkan semula pencetak. berikut ialah cara anda boleh menetapkan semula sistem pencetakan pada Mac anda.

Jika anda menjumpai halaman web yang berguna pada iPad anda, anda boleh menyimpannya dengan mudah sebagai fail PDF. Berikut ialah cara boleh menyimpan halaman web sebagai PDF pada iPad anda.

Jarak baris perintah untuk apl Terminal dalam Mac adalah kecil. Berikut ialah cara anda boleh menukar jarak baris dalam apl Terminal dalam Mac.

Menghadapi masalah menyediakan VPN pada Mac anda? Ikuti panduan ini untuk menyambung ke VPN dengan mudah dalam Mac.

Jika anda bosan membuka kunci telefon anda hanya untuk membaca pemberitahuan, Shouter untuk Android boleh melaungkan pemberitahuan kepada anda dan memastikan anda tetap produktif.

Penyiaran skrin ialah cara yang baik untuk membantu rakan anda menyelesaikan masalah komputernya. Berikut ialah beberapa apl penyiaran skrin terbaik untuk Mac OS X.

Adakah peminat CPU Mac anda berputar dengan sangat kuat dan mesin menjadi sangat panas? TG Pro membantu anda mendiagnosis apa yang salah dengan perkakasan Mac anda dan membetulkan isu tersebut.

Membiarkan kabel dipasang pada komputer riba selama berjam-jam adalah tidak baik untuk bateri. Bagi pengguna Mac, FruitJuice membantu anda menentukan bila anda perlu mengeluarkan kabel dan juga mendiagnosis kesihatan bateri.

Jika anda berasa nostalgia dan ingin bermain permainan DOS lama anda pada Mac anda, berikut ialah cara anda boleh melakukannya.

aText membolehkan anda mempercepatkan penaipan anda menggunakan singkatan yang berkembang ke bentuk penuhnya. Lihat ulasan aText kami dan berpeluang memenangi salinan aText.

Merancang acara boleh menjadi tugas yang membosankan dan memerlukan banyak perancangan. Berikut ialah beberapa apl Android yang akan membantu anda merancang acara anda dengan mudah seperti yang anda mahukan.

Fantastical for Mac membolehkan anda menambah acara dengan mudah dan bekerja dengan kalendar ini seolah-olah ia adalah manusia. Ia bukan percuma, tetapi kami ada acara giveaway untuknya. Semak ia keluar.

Jika anda seorang pengguna Mac dan mempunyai masalah desktop yang tidak kemas maka Kumpulan Desktop adalah satu untuk anda. Lihat ulasan kami dan sertai hadiah.

Jika anda seorang yang mementingkan kesihatan dan sentiasa berusaha untuk memastikan diri anda sihat, berikut ialah 5 apl yang boleh anda gunakan dengan apl Kesihatan pada peranti iOS anda

iOS 8 Apple membawakan pelbagai ciri baharu untuk penggunanya. Berikut ialah beberapa helah dan petua untuk iOS 8 yang akan membantu anda mencapai lebih banyak dengan sedikit usaha.

AirDroid ialah aplikasi yang berguna untuk anda mengurus peranti Android anda daripada PC. Versi 3 alat ini lebih baik dan membawa pelbagai ciri baharu. Jom semak.

Pernahkah anda menggunakan apl Android dan mendapati ia boleh berguna untuk desktop anda juga? Begini cara anda boleh menjalankan apl Android dalam penyemak imbas Chrome.

Walaupun terdapat beberapa perkhidmatan yang membantu anda menjadualkan siaran dalam Facebook dan Twitter, Postfity ialah perkhidmatan baharu yang berfungsi betul-betul di dalam penyemak imbas anda.

Jika anda ingin mencipta GIF anda sendiri, tetapi tidak mempunyai alatan atau pengalaman, apl Android di sini membolehkan anda membuat GIF dengan cepat dan mudah.

Facebook menambah ciri pelekat di bahagian komennya. Bagi mereka yang tidak menyukainya, anda boleh melumpuhkan pelekat dalam ulasan Facebook dalam Chrome dan Firefox.

Jika anda tidak berpuas hati dengan skrin kunci semasa pada peranti Android anda, berikut ialah beberapa apl skrin kunci terbaik yang boleh anda gunakan untuk menyesuaikan skrin kunci anda.

Pemalam e-mel berguna untuk membantu anda menyelesaikan tugasan anda tepat pada masanya. Berikut ialah beberapa pemalam Gmail untuk membantu anda meningkatkan produktiviti anda.

Agak mengecewakan untuk mempunyai semua video Facebook automain sambil anda menatal ke bawah suapan berita anda. Begini cara anda boleh melumpuhkannya dalam Android dan iOS.

Apabila anda memasang aplikasi baharu dalam Mac OS X, ia mungkin menambah beberapa entri pada menu konteks. Berikut ialah cara untuk mengalih keluar masukan pendua daripada menu konteks.

Secara lalai, Mac anda datang hanya dengan satu partition dan semua OS serta fail anda disimpan di dalamnya. Berikut ialah cara anda boleh membuat partition pada Mac, untuk sandaran atau untuk tujuan dwi-but.

Adakah anda tidak suka memasang apl Facebook Messenger hanya untuk ciri sembang? Berikut ialah penyelesaian untuk menggunakan Facebook Chat pada mudah alih tanpa apl Mesenger.

Jika anda tertanya-tanya bagaimana untuk memulakan carian Graf Facebok, berikut ialah senarai beberapa pertanyaan carian Graf Facebook berguna yang boleh anda gunakan.

Facebook mengeluarkan Carian Graf pada Mac 2013, tetapi hanya tersedia untuk pengguna Inggeris AS. Anda boleh mendayakan Carian Graf Facebook dengan menukar bahasa.

Adakah anda tahu bahawa Mac anda telah dimuatkan dengan satu tan telur paskah? Berikut ialah 10 telur paskah yang menarik dalam Mac yang boleh anda semak sendiri.

Jika anda seorang pengguna, atau peminat atau Google Now, anda akan mendapati Google Now Easter Eggs ini lucu dan menarik. Cuba mereka sekarang.

Seolah-olah sukar untuk membuat peringatan dalam Google Now, syarikat itu kini membenarkan anda membuat peringatan baharu terus daripada fungsi carian. Begini cara anda boleh berbuat demikian.

Anda boleh menghantar fail antara peranti Android dengan mudah menggunakan Bluetooth, tetapi Xender membenarkan anda memindahkan fail pada kadar yang lebih pantas. Semak ia keluar!

Odin ialah alat yang berguna untuk memancarkan ROM tersuai dan mod pada peranti Samsung. Jika anda mempunyai fail .img, berikut ialah cara menukarnya kepada fail boleh kilat Odin.

Jika anda tidak menyukai tetingkap karang baharu dalam Gmail, berikut ialah cara anda boleh kembali ke tetingkap karang lama dalam Gmail. Hanya untuk Chrome dan Firefox.

Untuk memadam telefon Android anda, melakukan tetapan semula kilang tidak mencukupi. Berikut ialah cara anda boleh menetapkan semula peranti Android anda dengan selamat supaya data anda tidak dapat dipulihkan.

Dalam kes yang sangat malang apabila Mac anda dicuri atau hilang, anda boleh menggunakan tindakan jauh untuk memadam Mac anda dari jauh supaya orang lain tidak dapat mengakses data anda. Begini cara ia berfungsi.

Terdapat banyak perkara biasa pada orang yang telah mengakar peranti mereka. Ini adalah perkara yang mungkin anda lakukan selepas anda mengakar telefon anda.

Untuk mengakses tapak kegemaran anda dengan cepat, kini anda boleh menyimpan penanda halaman dengan mudah ke skrin utama anda dalam Android untuk akses pantas. Begini cara anda boleh berbuat demikian.

Jika anda ingin memasang sebarang sambungan dalam Google Chrome, yang tiada dalam gedung Chrome, berikut ialah cara untuk memasang sambungan secara manual dalam Google Chrome.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *