MacBook Air dengan paparan LED mini pada 2022, MacBook Pro dengan LED mini pada 2021

Apple akan melancarkan MacBook Air baharu pada tahun 2002 dengan teknologi paparan LED mini yang akan datang, manakala model Apple Silicon MacBook Pro mewah baharu dengan paparan LED mini akan dilancarkan lewat tahun ini. Berbanding dengan paparan LCD semasa yang digunakan dalam MacBook Air dan MacBook Pro, paparan LED mini baharu akan menampilkan nisbah kontras yang lebih tinggi, kecerahan yang dipertingkatkan dan warna yang lebih baik, mendekatkan kualitinya kepada paparan OLED.

Ming-Chi Kuo menulis dalam nota pelabur baharunya hari ini bahawa model kemasukan MacBook Air akan meningkatkan penggunaan teknologi paparan LED mini berbanding iPad, kerana hanya model iPad Pro mewah akan menampilkan teknologi itu untuk seketika.

Kami menjangkakan bahawa 孧acBook Air baharu akan menggunakan LED mini pada tahun 2022, meningkatkan kadar penggunaan LED mini MacBook. Sebaliknya, hanya model iPad mewah yang akan menggunakan paparan LED mini, dan momentum pertumbuhan keseluruhan mungkin lebih rendah daripada MacBook.

Model MacBook Pro yang direka bentuk semula baharu yang dilancarkan akhir tahun ini juga akan membantu dengan penggunaan teknologi paparan baharu. Kuo menyatakan bahawa adalah lebih mudah untuk menghasilkan paparan LED mini untuk MacBook, berbanding dengan menghasilkannya untuk iPad, itulah sebabnya ia tidak akan disediakan untuk model iPad Air, iPad mini dan iPad biasa yang lebih murah. Sebaliknya, Apple akan memperkenalkan paparan OLED pada iPad Air pada tahun 2022, untuk memberikan kelebihan berbanding model iPad biasa.

Kami menjangkakan MacBook Pro baharu akan meningkatkan penghantaran paparan LED mini pada 2H21 kerana MacBook Pro baharu akan dilengkapi dengan paparan LED mini, dan paparan LED mini MacBook kurang mencabar untuk dihasilkan berbanding 宨Pad? Kami meramalkan penghantaran paparan LED mini pada 2021 dan 2022 masing-masing menjadi 10 juta dan 20-30 juta.

M1 MacBook Air dilancarkan tanpa sebarang perubahan reka bentuk atau paparan, dengan hanya cip Apple Silicon baharu. Dijangkakan bahawa Apple akan mereka bentuk semula MacBooknya bermula dengan model Pro baharu akhir tahun ini, yang juga apabila mereka akan mendapat paparan LED mini. Reka bentuk semula itu dijangka datang ke MacBook Air dan MacBook Pro 13-inci yang lebih murah tahun depan, bersama-sama dengan LED mini.

melalui MacRumors

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *