M1X MacBook Pro boleh datang dengan takuk, mendakwa kebocoran saat akhir

Semua TAWARAN HITAM JUMAAT yang anda perlukan!

Kami disokong pembaca. Pautan luar mungkin memberi kita komisen.

takuk macbook pro

Apple bersedia untuk mengumumkan model M1X MacBook Pro baharunya hari ini. Syarikat itu menghantar jemputan untuk acara ‘Unleashed’ minggu lepas, dan acara itu ditetapkan untuk berlangsung lewat hari ini. Menjelang pelancarannya, banyak maklumat telah muncul yang mencadangkan Apple merancang untuk melancarkan MacBook Pro 2021 dengan takuk, namun, ia akan kekurangan sensor biometrik Face ID. Mari kita lihat semua laporan yang mencadangkan MacBook Pro tahun ini boleh menampilkan paparan takuk.

Khabar angin pertama MacBook Pro 2021 yang menampilkan takuk muncul di Weibo (melaluiMacRumors) dahulu. Pembocor Apple popular DuanRui mencadangkan bahawa khabar angin itu memang benar, bagaimanapun, dia kemudiannya “bergurau” mengenainya. Dalam kebocoran susulan, Redditor telah mencadangkan agar MacBook Pro menampilkan takuk bersaiz standard yang terdapat dalam iPhone 12 dan bukannya yang lebih kecil daripada barisan iPhone 13. Ia akan menempatkan kamera selfie 1080p FaceTime, penderia cahaya ambien dan mikrofon, tetapi biometrik Face ID tidak dijangka.

Pada April 2021, kumpulan perisian tebusan yang dikenali sebagai REvil mendakwa telah mendapat akses kepada skema model MacBook Pro masa hadapan. Salah satu skema, yang mempunyai MacBook Pro dengan port HDMI, slot Kad SD, dan Magsafe yang dikatakan akan datang pada MacBook Pro tahun ini didakwa menunjukkan MacBook Pro dengan takuk. Bocor mendakwa ini adalah model yang sama Apple sedang merancang untuk melancarkan lewat hari ini. Skema juga menunjukkan bahawa takuk tidak akan menempatkan susunan kamera Face ID yang sebaliknya hanya menampilkan kamera FaceTime, mikrofon dan penderia paparan ambien, seperti yang dicadangkan oleh kebocoran yang disebutkan di atas.

DuanRui (@duanrui1205) 16 Oktober 2021

Apabila kebakaran besar kebocoran yang menyusuli laporan MacBook Pro yang memaparkan paparan takuk juga termasuk pembocor yang menghapuskan internet untuk paten Apple mengenainya. Dan sebenarnya, Apple mempunyai paten mengenainya. Paten bertajuk “Paparan Peranti Elektronik Dengan Kawasan Aktif Lanjutan” (melalui MacRumors) daripada Apple membincangkan bagaimana takuk tidak akan mengganggu bar menu macOS.

Skrin segi empat tepat pada kedua-dua belah takuk akan digunakan untuk memaparkan maklumat tambahan kepada pengguna dengan bar menu macOS dipaparkan di bawahnya. Khususnya, Apple dalam paten mengatakan bahawa paparan pada kedua-dua belah takuk akan “memaparkan ikon pada latar belakang hitam manakala kawasan segi empat tepat utama memaparkan gambar segi empat tepat. Ikon atau maklumat lain mungkin dipaparkan pada latar belakang hitam di kawasan lanjutan , memberikan paparan rupa yang berterusan tanpa putus.”

Macbook Pro Biru

Seorang pembocor, bernama “ty98,” di forum V2EX (melalui MacRumors) mengatakan bahawa dia telah melihat pembungkusan dan bahan pemasaran yang Apple sedang merancang untuk digunakan untuk M1X MacBook Pronya. Dia mengatakan bahawa Apple akan menggunakan “jenis kertas dinding dengan bahagian atas gelap” yang akan menyembunyikan takuk. Dia mengatakan bahawa “jika anda tidak melihat dengan teliti, anda tidak dapat melihat [notch] sama sekali.” Di samping itu, “ty98” telah memperincikan beberapa maklumat lanjut tentang M1X MacBook Pro pada siaran forum:

    Tiada ID Wajah, dengan takuk untuk menempatkan kamera web 1080p, penderia cahaya ambien dan lampu penunjuk. Akan ada paparan LED mini. MacBook Pro adalah “sangat tebal, tebal dan berat.” konfigurasi “32+4T” akan menjadi titik jualan terbesarnya. Apple akan menambah dua kipas besar pada cip baharu itu.”Jangan mengharapkan terlalu banyak pada sempadan yang sempit. Ia sememangnya sempit, tetapi ia tidak terlalu sempit.”Sentuh Bar hilang. Model MacBook Pro akan menampilkan MagSafe, Port HDMI dan slot Kad SD. Tiada logo “MacBook Pro” pada bezel bawah. Lebar bezel kekal pada saiz semasa, dengan bezel pada tiga sisi pada asasnya sama lebar dengan bezel bawah lebih tebal. MacBook Pro “mempunyai pelbagai lengkung” untuk memberi orang “perasaan intuitif bahawa ia adalah segi empat tepat yang besar.”

    Apple bersedia untuk mengumumkan 2021 MacBook Pro hari ini dengan cipset M1 yang dipertingkatkan, kononnya dipanggil “M1X.” Menjelang pelancaran hari ini, Mark Gurman dari Bloomberg (melalui MacRumors) telah mencadangkan bahawa Apple boleh menamakan cip itu “M1 Pro” dan “孧1 Max.” Nama-nama itu mula-mula muncul dalam log aplikasi bulan lepas, dan kini, Gurman mengatakan bahawa Apple sama ada boleh memanggil cip “M1 X” dan “M1 Z,” dengan varian Z mempunyai lebih banyak teras GPU atau “M1 Pro” dan “M1 Max. “

    Pembocor yang sama yang mencadangkan bahawa Apple akan menggunakan bahan pemasaran yang tidak jelas untuk menyembunyikan takuk, mendakwa bahawa MacBook Air tahun depan juga boleh menampilkan paparan yang sama. Dia mengatakan bahawa Apple mengambil laluan yang sama seperti yang dilakukan dengan ciri lain, membawanya dahulu kepada set peranti tertentu dan kemudian membawa ciri itu ke semua peranti. Di samping itu, pembocor itu mengatakan bahawa MacBook Air 2022 akan “kelihatan lebih baik” dan mempunyai reka bentuk “sangat bulat dan ringan”.

    Jika Apple benar-benar melancarkan MacBook Pro dengan takuk lewat hari ini, adakah anda akan membelinya? Apakah pendapat anda tentang Apple mengumumkan MacBook baharu dengan takuk? Beritahu kami di bahagian komen di bawah!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *