Lumia 750 aka “Guilin” didedahkan dalam video terbaharu yang bocor

Jadi, hari ini adalah hari lahir ke-42 salah satu syarikat teknologi paling besar di dunia. Tepat 42 tahun yang lalu Bill Gates dan Paul Allen mengasaskan syarikat itu, dan seperti yang dinyatakan oleh orang ramai melalui Windows Central dan OnMSFT , pasukan Windows Latest ingin menyertai dan mengucapkan selamat hari lahir kepada firma itu!

Sejak jurubahasa Altair BASIC untuk MITS Altair 8800, Microsoft telah melangkah jauh menjadi pembuat perisian terbesar di dunia berdasarkan hasil, dan salah satu syarikat paling berharga di dunia. Dan kami tidak sabar untuk melihat lebih banyak lagi!

Jadi sekali lagi, selamat hari lahir Microsoft!

Microsoft mempunyai rancangan untuk melancarkan banyak Telefon Windows pada tahun 2015. Bagaimanapun, syarikat itu kemudiannya membatalkan Lumia 750 dan Lumia 850 tetapi melancarkan Lumia 550, Lumia 650 dan Lumia 950s. Lumia 750 dan Lumia 850 dikhabarkan sebagai telefon kelas pertengahan. Walaupun, realitinya nampak sangat berbeza.

Spesifikasi Lumia 750 dibocorkan dengan video yang betul mempamerkan reka bentuk telefon dari sudut berbeza. Walau bagaimanapun, Lumia Guilin nampaknya merupakan pengganti Lumia 550 dengan spesifikasi yang hampir sama. Ia mungkin Lumia 555.

Lumia 750 mempunyai penutup belakang polikarbonat sama seperti semua telefon Lumia (hampir). Dan di dalam cangkerang, bateri boleh tanggal 2020mAh terletak dengan slot kad mikroSIM dan microSD. Ia dikuasakan oleh 1GB RAM, storan dalaman 8GB, Pemproses Snapdragon 210/212.

Ia mempunyai paparan IPS 5.0-inci dengan resolusi 1280 × 720. Dua kamera 5-megapiksel terletak di bahagian belakang dan hadapan. Telefon ini bukan binatang buas dan pastinya ia tidak berbaloi dengan masalah untuk syarikat.

Windows Phone masih mempunyai masa depan jika Microsoft mampu mencipta kategori baharu dengan Surface Phone yang dikhabarkan. Tambahan pula, khabar angin baru baru-baru ini mendedahkan bahawa Microsoft merancang untuk melancarkan Windows Phone baharu pada akhir tahun ini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *