London Underground untuk mendapatkan liputan mudah alih penuh menjelang 2024

Semua TAWARAN HITAM JUMAAT yang anda perlukan!

Semua TAWARAN HITAM JUMAAT yang anda perlukan!

Kami disokong pembaca. Pautan luar mungkin memberi kita komisen.

london-bawah tanah

Transport for London telah menyiarkan pengesahan bahawa ia komited untuk menggunakan liputan mudah alih berkelajuan tinggi di seluruh rangkaian Tube di London. Liputan mudah alih akan diperluaskan ke semua stesen menjelang akhir 2024.

Datuk Bandar London telah mengumumkan perkara berikut hari ini.

“Pelanggan di London Underground akan dapat mengakses sambungan mudah alih penuh dan akses internet dalam setiap stesen dan terowong.”

Liputan mudah alih liputan 4G (LTE) telah pun tersedia di bahagian timur laluan Jubli, dan akan diperluaskan secara berperingkat ke dewan tiket, platform dan terowong pada rangkaian Tube dalam tempoh tiga tahun akan datang. Semua stesen dan terowong akan diliputi pada penghujung tahun 2024.

“Rangkaian hos neutral yang dihantar sebagai sebahagian daripada konsesi ini akan menjadi rangkaian paling maju seumpamanya di dunia dan tersedia untuk digunakan oleh semua pengendali mudah alih. Infrastruktur juga akan bersedia 5G, membolehkan peningkatan yang lancar untuk pengendali mudah alih di masa depan.”

Pengumuman itu juga menunjukkan bahawa terowong London Tube juga akan digunakan untuk menyediakan sambungan gentian penuh di seluruh bandar, yang kemudiannya boleh disambungkan ke bangunan dan aset jalan seperti lampu jalan dan perhentian bas. Ini akan membantu meningkatkan lagi liputan mudah alih melalui pemancar mudah alih kecil, serta memanfaatkan kuasa 5G untuk menyampaikan peningkatan pada kelajuan dan ketersambungan, membantu bandar untuk berkembang. Pelan itu juga menyatakan bahawa sokongan 5G akan terpulang kepada pembawa itu sendiri.

Beberapa stesen tersibuk seperti Oxford Circus dan Camden Town akan menjadi yang pertama menerima beberapa peningkatan yang dirancang menjelang akhir tahun 2022.

“Kerja kini akan mula menyediakan beberapa stesen tersibuk di London untuk sambungan mudah alih, termasuk Oxford Circus, Tottenham Court Road, Bank, Euston dan Camden Town, sebelum mereka menjadi antara yang pertama disambungkan menjelang akhir 2022.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *