LG mengakui isu bootloop G4 adalah kecacatan perkakasan, mengatakan mereka akan membaiki peranti yang terjejas

Isu pelik yang menjejaskan sesetengah orang LG G4Di mana peranti tiba-tiba masuk ke dalam satu siri but semula nampaknya akhirnya ditangani oleh LG sebagai kecacatan perkakasan. Dalam satu kenyataan daripada jurucakap LG, syarikat itu akhirnya jelas mengenai isu yang mereka akui, pada mulanya salah didiagnosis.

Ternyata hubungan longgar antara beberapa kenalan peranti menyebabkan beberapa G4 mengalami satu siri gelung but. Berita baik? Mereka yang terjejas oleh masalah itu seharusnya tidak menghadapi masalah dalam mendapatkan peranti mereka dibaiki atau diganti.

“LG Electronics telah dimaklumkan tentang isu but dengan telefon pintar LG G4 yang kini telah dikenal pasti sebagai akibat daripada sentuhan longgar antara komponen. Pelanggan yang mengalami masalah but dengan LG G4s mereka harus menghubungi pembawa tempatan mereka dari tempat G4 dibeli atau Pusat Servis LG berdekatan (www.lg.com/common) untuk pembaikan di bawah jaminan penuh.

Pelanggan yang membeli peranti G4 mereka daripada peruncit bukan pembawa harus menghubungi Pusat Servis LG dengan memahami bahawa syarat jaminan akan berbeza. LG Electronics komited untuk menyediakan standard tertinggi kualiti produk dan perkhidmatan pelanggan dan memohon maaf atas kesulitan yang dialami oleh beberapa pelanggan kami yang pada mulanya menerima diagnosis yang salah.”

Sekiranya tidak jelas, sesiapa yang terjejas oleh isu ini seharusnya boleh menghubungi pembawa tempatan mereka (jika telefon itu dibeli di sana). Mereka yang membeli peranti mereka daripada peruncit bukan pembawa, LG mengesyorkan agar anda berhubung dengan Pusat Perkhidmatan LG tempatan. Untuk sokongan produk, lawati tapak web LG dengan betul di sini. Anda memerlukan model khusus LG G4 anda, yang boleh didapati dalam Tetapan > Perihal Telefon > Status di mana IMEI/ESN dan Nombor Model akan disenaraikan.

[via Android Authority]

| | |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *